FinSHIFT 16.11.2022

Har gjort lidenskapen til visjon

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Fredrik Harestad, daglig leder i Unlisted.

Pitch selskapet på én setning:

Unlisted bygger en global eierskapsplattform og markedsplass for investorer og unoterte selskap. Vi hjelper selskaper til å lykkes med eierskap, ved å forenkle aksjelønnsordninger for ansatte, skaffe investorkapital raskere og administrere investorrelasjoner og eierskap med letthet. Unlisted hjelper investorer med å finne god og relevant deal flow, samt gir en god oversikt over porteføljen over unoterte selskap.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Vi driver innovasjon i et krysningsområde som er delvis dekket av advokater, regnskapsførere og bedriftsrådgivere. Vi digitaliserer det som i dag er manuelle, tidkrevende prosesser som innebærer høy kostnad å få bistand til. Vi kan tilby flere selskap profesjonell hjelp tidlig, til en gunstig pris og på en måte få klarer å matche med manuelle prosesser.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

Vi har et sterkt team, investorbase og støtteapparat. Og vi mener at vi har funnet noen innovative forretningsmodeller med gode konkurransefortrinn.

Hva blir deres største utfordring?

Det vi bygger er kapitalkrevende ettersom vi bygger flere overlappende tjenester for et globalt marked. Vi har et enormt vekstpotensial, men i dagens marked må man muligens tilpasse veikartet med tilgjengeligheten og prisen på kapital. Det kan bety at vi må justere den veksttakten vi hadde sett for oss og ha en mer dynamisk tilnærming til dette i tiden som kommer.

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn?

Jeg har en lidenskap for entreprenørskap. Jeg heier på alle entreprenører og håper de lykkes! Jeg er også opptatt av å utgjøre en forskjell. Unlisted ble startet med bakgrunn i begge disse to ståstedene, det er derfor nedfelt i visjonen vår i dag. Ved at vi lykkes, så hjelper vi flere entreprenører med å lykkes.

Powered by Labrador CMS