FinSHIFT 22.06.2022

Har sansen for alt som handler om åpen innovasjon

Publisert Sist oppdatert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Christian Fjestad, leder for Innovasjon i SpareBank1 Østlandet

Hva går jobben din ut på?

Som bank er vi til for at folk og bedrifter skal lykkes med sine ambisjoner. Jobben min går ut på å bidra til verdiskapning gjennom å engasjere å utfordre Finanshuset i å tenke nytt.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

Vi har en stor bredde i porteføljen så det er vanskelig å stille prosjektene opp mot hverandre, men jeg vil nok trekke frem det som handler om åpen innovasjon. Det å løse reelle problemer i samarbeid og partnerskap med andre er utrolig spennende, være seg etablerte aktører eller startups/fintechs. De mest spennende prosjektene har gjerne denne dimensjonen over seg.

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

Det er et godt spørsmål, som vi også stiller alle nyansatte i banken. Det skjer mye spennende i bransjen og teknologiutviklingen går raskt, men vi ser stadig at det tar lengre tid enn det man både tror og håper før folk flest tar det i bruk. Amaras lov sier at vi har en tendens til å overvurdere konsekvenser på kort sikt, og undervurdere dem på litt lengre sikt. Tre år er kort tid, og jeg tror bankene vil fortsette sin kontinuerlige endringsreise frem mot 2025, sett i lys av spesielt teknologiutvikling, reguleringer og endret kundeadferd. I tillegg vil det nok skje mer innen bærekraft og grønn omstilling.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på Linkedin?

Jeg bor på et småbruk, som gir en god jording og avkobling fra et til tider abstrakt innovasjonsfag. Kajakk og skikjøring er to fritidsfavoritter. Jeg er matinteressert, og inviterer gjerne venner over på et hjemmelaget måltid.

Powered by Labrador CMS