FintecH

Huddlestock fullfører oppkjøpet av F5 IT

– Selskapene passer sammen veldig godt strategisk og vi ser store vekstmuligheter, sier Stian Røisland, styreleder i F5 IT.

Publisert

I april ble det kjent at Huddlestock ønsket å kjøpe F5 IT, et utviklingsselskap med 20 ansatte i Stavanger og i Constanta i Romania. Selskapet ble etablert i 2009 for å levere it-tjenester, men har siden 2016 vært et rendyrket utviklingsselskap med fokus på skreddersydd applikasjonsutvikling og integrasjoner.

Nå er avtalen i boks. Huddlestock betaler tilsvarende 20 millioner kroner. Betalingen vil i sin helhet skje med med 6.666.667 egne såkalte «treasury-aksjer», til en verdi av tre kroner per aksje,

I tillegg kommer et insentiv-program, som omfatter alle ansatte i F5 IT. Om selskapet møter et antall finansielle mål i løpet av de kommende tre årene vil det kunne bli utbetalt ytterligere 12 millioner kroner fordelt på fire millioner aksjer.

De i alt 10.666.667 aksjene som Huddlestock har sittet på, kommer i all hovedsak fra da selskapet skilte lag med sin tyske nøkkelperson Peter van Kleef i fjor høst.

– Vårt F5-team ser frem til å bli en del av Huddlestock, Norges førte børsnoterte fintech. Selskapene passer sammen veldig godt strategisk og vi ser store vekstmuligheter, sier Stian Røisland, styreleder i F5 IT i en pressemelding.

De siste årene har F5 IT omsatt for rundt 13 millioner kroner årlig. I år ventes omsetningen å øke til rundt 17 millioner kroner.

– Våre første estimater viser at synergieffektene fra kjøpet av F5 IT er sterke og av vi leverer på vår strategi å skape verdier for våre aksjeeiere gjennom oppkjøp, sier Huddlestock-sjefen John Skajem i pressemeldingen.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS