FINTECH
Lunar henter 700 milloner kroner og tar sats for nye oppkjøp
Den danske utfordrerbanken styrker kassen i en utvidet serie D-runde.
Ken Villum Klausen, gründer og adm. direktør i Lunar.
Foto: Jörgen Skjelsbæk
I fjor sommer ble Lunar offisielt enhjørning etter å ha hentet 2,1 milliarder kroner i en serie D-runde.
Den runden var ledet av det danske familieeide investeringsselskapet Heartland. Blant de andre hovedinvestorene fantes svenske Kinnevik, som er en av Europas ledende vekstinvestorer gjennom kapitalinnskudd i blant andre Oda, og den kinesiske Internettgiganten Tencent, som blant annet står bak meldingstjenesten WeChat.
Det er de samme selskapene som nå står bak når Lunar nå utvider serie D-runden med nye 70 millioner euro, cirka 687 millioner kroner. Totalt er serie D-runden nå oppe i 280 millioner euro.
Takknemlig for tilliten
Gründer og administrerende direktør i Lunar, Ken Villum Klausen sier han er takknemlig over engasjementet og tillitten fra investorene, Pengene han nå får til rådighet skal brukes til nye aktiviteter og oppkjøp,
– Ny tilførsel av kapital gjør oss i stand til å holde farten oppe i vår nordiske ekspansjon. Bare i løpet av de første månedene i 2022 har vi rukket å lansere vår nye kryptoplattform og gjort det mulig for bedriftskundene å akseptere og spore kortbetalinger i deres webshop, sier Klausen i en pressemelding
– Vi forventer i tillegg å kikke på muligheter for å vokse gjennom oppkjøp, legger han til.
MELD DEG PÅ FINSHIFT- nyhetsbrevet som kommenterer ukens viktigste fintech-nyheter.
Har trent på oppkjøp
Det er ikke noe Lunar og Klausen er fremmed for. Oppkjøpsstrategien ble testet ved et par tilfeller i fjor.
I april i fjor kjøpte Lunar det svenske låneselskapet Lendify. Kjøpesummen var ikke kjent, men i følge Breakit ble Lendify verdsatt til cirka 1,2 milliarder kroner.
I oktober kom så neste oppkjøp. Denne gangen handlet det om den danske betalingsplattformen Paylike. Dermed fikk Lunar også en mulighet å kunne tilby kortbetaling i den checkout-løsning banken hadde lansert noen uker tidligere.
– Det er satt litt på spissen, men man kan si at det er en liten nordisk Stripe vi kjøper, sa Klausen til Shifter etter at avtalen var blitt kjent.
I det samme intervjuet fortalte Klausen også at Lendify-oppkjøpet ga god trening i oppkjøp og «due diligence»-prosesser, noe som gjorde at oppkjøpet av Paylike ble en relativt rask prosess.
Det kan være en god erfaring å ha når man nett har fått 700 friske millioner på bok.
Nyheter og innsikt rett i epostboksen
Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.