FinSHIFT 8.12.2021

«Må ha mot til å utfordre forretningsmodeller som fungerer godt i dag»

Publisert Sist oppdatert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Line Sverdrup Ulvesæter, leder Sbanken Bedrift

Hva går jobben din ut på?

Først og fremst er jeg en del av en fantastisk gjeng som bygger og drifter bedriftsbanken etter DevOps-prinsippene. Beslutningsmyndigheten ligger i det autonome teamet, så min viktigste oppgave er å sette en tydelig retning og sørge for at vi sammen setter mål og har det gøy på veien til neste milepæl. En annen sentral del av jobben min er å koble teknologi- og forretningsforståelse i en stadig mer kompleks konkurransesituasjon.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

Det er helt klart bedriftsbankprosjektet i Sbanken. Vi rigget oss som en startup i et fraflyttet lokale, lyttet til kundene, kodet den første linjen i 2018 og lanserte en MVP i markedet et knapt år senere. Det var intensivt, men veldig spennende. Vi har markedets eneste bankplattform i SMB-markedet som er bygget fra scratch på mikrotjenester, noe som gir oss unik fart og store muligheter i fremtidens økosystem.

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

I bedriftsmarkedet tror jeg ikke at vi snakker om kampen om flatene mellom bank og regnskap om tre år. Den virkelige kampen står om å møte konkurranse fra globale aktører som dekker fremtidens kundebehov, og da må vi utforske nye forretningsmodeller rundt Bank-as-a-service og Bank-as-a-platform. Dette krever et teknologisk godt utgangspunkt, men like viktig vil det være å ha mot til å utfordre forretningsmodeller som fungerer godt i dag.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på Linkedin?

Jeg digger energien til Petter Stordalen og fikk faktisk en kurv med jordbær og boken hans til 40-årsdagen av gode kollegaer. Det er kanskje klisje, men målet må være at vi har det så gøy på jobb at vi står opp og roper endelig mandag!

Powered by Labrador CMS