FinSHIFT 09.11.2022

Ser gamle rutiner og Excel-ark som den største konkurrenten

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Daniel Jara, daglig leder i Accountflow.

Pitch selskapet på én setning:

Accountflow leverer et revolusjonerende avstemmingssystem som gir din bedrift full oversikt og kontroll.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Vi utfordrer arbeidsmetodikken i regnskapsbransjen.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

Vi kommer til å lykkes fordi arbeidsmetodikken som brukes i dag er utdatert og gammeldags. Det utrolig at det ikke er flere som har forbedret denne prosessen tidligere. For å henge med i fremtiden og overleve er økonomer og regnskapsførere nødt til å ta i bruk ny teknologi. Vi mener vi tilbyr markedets beste løsning.

Hva blir deres største utfordring?

Vår jobb er å forbedre utdaterte prosesser som har vært godt innarbeidet i mange tiår. Å snu denne rutinen er det vi anser som vår største utfordringen. Vi har på mange måter allerede gitt opp «en generasjon dinosaurer», Vår største konkurrent i dag er derfor gamle rutiner og Excel-ark.

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn?

Jeg er født og oppvokst i Sverige, og kom ikke til Norge før jeg var 10 år gammel. Her ble jeg kalt «Svensken» i mange år, før jeg lærte meg godt nok norsk. I tillegg kommer foreldrene mine fra Chile, og denne kombinasjonen gjorde at jeg ofte ble kulturforvirret. I dag ser jeg på min flerkulturelle bakgrunn som en styrke, og som har gjort meg omgjengelig på tvers av språk og kultur. Særlig kommer denne styrken frem i jobbsammenheng nå når Accountflow tar steget videre ut i verden.