FINTECH

Stacc skal ansette 50 i Oslo – frir til startups som sliter

Oppkjøpstiden i Norge er over for teknologiselskapet Stacc. Behovet av personal er større enn noensinne.

Henna Raknes, operativ sjef Stacc, forteller at selskapet nå girer opp satsingen i hovedstaden.
Publisert Sist oppdatert

Det som begynte med en egenutviklet kjernebankløsning i 2016 har vokst til et helt konsern med seks datterselskaper. I fjor omsatte Bergen-selskapet Stacc for 160 millioner kroner og fikk et årsresultat på 14,5 millioner kroner.

Etter at Oslo-selskapet Quesnay, som er spesialisert på compliance til bank- og finansnæringen, ble kjøpt kunne administrerende direktør Geir Nordrik og operativ sjef Henna Raknes erklære at Stacc-familien var komplett når det kom til produktporteføljen.

Det gjelder derimot ikke for staben. Selv om Stacc rundet 150 ansatte i tidligere i år, har personalbehovet vokst kraftig.

Må møte stor etterspørsel

Nå gjør selskapet en skikkelig storsatsing på og gir seg ut på jakt etter 50 personer på en gang – flesteparten i Oslo

– Vi har satt oss et tøft mål, men etterspørselen fra kunder er så stor om dagen at vi må investere i vekst, sier Henna Raknes til Shifter.

– Klarer dere virkelig å finne så mange på et brett. Bristen på talenter er jo ikke blitt borte?

– Det er derfor vi utvider vårt rekrutteringsområde. Selv om vi har hovedkontoret i Bergen, ser vi at vi er i ferd med å nå et tak her. Da er Oslo det naturlige neste steget, sier Raknes og legger til:

Stacc-familien

Stacc AS – morselskapet som leverer kjernebanksystemer. Stacc Core har blant annet levert kjernebanksystemene til Aprila Bank, Brabank, Brage Finans og Avida Finans.

Stacc Insight leverer rådgivningsløsninger til ca. 100 banker i Norge.

Stacc Flow er et generisk verktøy for prosessorkestering og -automatisering, med skreddersydde 3.partsintegrasjoner og servicakatalog for bank og finans spesielt.

Stacc X har spisskompetanse innen brukeropplevelse og leverer konsulentjenester innen teknologi, fra analyse og innsikt til komplette prosjektleveranser.

Stacc Nova er et resultat av at Stacc overtok IT-avdelingen til Brabank, da banken fusjonerte med Easybank i oktober i fjor. Dette inkluderte IP-rettighetene til det som var utviklet i Brabank. Blant annet Monopay-appenog en saksbehandlingsløsning for forbruksfinansiering som nå skal kommersialiseres.

Stacc Escali - I vår ble Escali Financial Systems AS kjøpt opp. Selskapet passer på regulatorisk rapportering og tilsynsrapportering og tilbyr en komplett softwareløsning for treasury og porteføljestyring, eksempelvis hvordan banker plasserer overskuddslikviditet.

Stacc Quesnay leverandør av systemer for Client Lifecycle Management (CLM) som tar hånd om onboarding av kunder, sjekk av KYC og AML og andre spørsmål rundt compliance.

– Det er jo Ikke mindre kamp om talentene i Oslo, men markedet er tross alt større.

Jakter på nye lokaler

Oppkjøpet av Quesnay, var et viktig første steg for å etablere seg i Oslo. Med denne satsingen trenger man vesentlig mer plass. Raknes forteller at jakten på nye lokaler er i gang og at hun har godt håp om kunne ta imot nyansatte i nye lokaler ved årsskiftet.

Stacc er på jakt etter et bredt spekter av personer, som kan passe inn i Staccs ulike datterselskaper og team. Raknes nevner utviklere, arkitekter, UX-ere, forretningsutviklere og prosjektledere som eksempler på hva selskapet ønsker seg.

Kan snakke med startups

Hun passer også på å sende ut et lite frieri til startup-verden.

– Om det er oppstartsselskaper som ser at det ikke går på grunn av kapitalkrisen, så er vi åpne for å snakke. Vi er ikke fremmed for å plukke opp hele miljøer, om det er en litn gruppe personer som jobber godt sammen, sier Raknes.

Hun tydelig på at en slik løsning ikke handler om å investere i produktutvikling, men at alle ansettelser blir gjort for å øke leveransekapasiteten til Stacc-konsernet.

Letter etter nordiske kandidater

Selv om Stacc sier seg å være ferdig med store oppkjøp i Norge, gjelder det ikke for Norden. Ambisjonen om å vokse i nabolandene Sverige, Danmark og Finland ligger fast, og da vil det være nødvendig med oppkjøp for å få rask markedsadgang.

Det vil først og fremst handle om service- og konsulentselskaper rett inn mot bank og finans, som ikke er alt for store.

– Vi kaller det organiske oppkjøp. Vi er ikke ute etter å kjøpe 200 millioner kroner i omsetning, men selskaper som kan ta med Stacc-løsningene til sine lokale kunder og på denne måten «booste» både sin egen og Stacc sin vekst, sier Raknes.

– Men dere har ikke funnet den riktige kandidaten enda?

– Vi er i dialog med flere selskaper, men det er ikke noen som er klart, sier hun

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*