FinSHIFT 26.01.2022

Stolt over å ha levert bankfusjon på tidsplan og under budsjett

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Oddbjørn Berentsen, administrerende direktør, BRAbank ASA

Hva går jobben din ut på?

Min jobb handler primært om følgende områder:1. Skape aksjonærverdier gjennom å utvikle BRAbank til å være en av de mest lønnsomme bankene i Norden2. Sikre førsteklasses og effektive kunde- og partnerprosesser ved hjelp av heldigitale løsninger3. Sikre motiverte og fornøyde medarbeidere med rett kompetanse

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

I oktober 2020 fusjonerte Easybank, der jeg var med i gründerteamet, med tidligere BRAbank/Monobank. Easybank var overtagende enhet, men vi re-brandet til BRAbank. Et omfattende fusjonsprospekt som ble levert på tidsplan, og til vesentlig lavere kostnad enn det vi forespeilet aksjonærene. Fusjoner er krevende og de fleste kan i ettertid kategoriseres som mislykkede, da de ikke leverer på intensjonen og optimistiske målsetninger. Jeg er derfor stolt over at teamet vårt leverte et førsteklasses prosjekt, og at vår fusjon ble så vellykket.

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

Bankene vil være til stede i andres kundeflater gjennom åpne APIer og ikke bare sine egne flater. Det vil være bransjeglidninger spesielt innen bedriftsmarkedet der regnskap- og banktjenester blir tett integrert.

Storbankene vil bruke partnere istedenfor å utvikle alt selv, og nye partner konstellasjoner vil oppstå. Dette henger sammen med at det blir krevende for bankene å være god på teknologi mot alle kanaler, og nå fungerer det ikke lenger med «ett kjernebanksystem» som tidligere var strategien. BRAbank med moderne og fleksible IT løsninger kan derfor være en god partner for mange storbanker mener jeg.

Jeg tror de norske banker vil stå seg godt i konkurransen med globale tech-selskaper på grunn av høy digitaliseringsgrad og stor omstillingsevne. Bankmarkedet er strengt regulert slik at nye aktører må forholde seg til europeisk bankregulering i tillegg til norsk regulering.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på Linkedin?:

Jeg har spilt slagverk siden jeg var ni år, og har i mange år spilt trommer i et band som heter «One Night Stand». Det ble opprettet for å spille én gang på et julebord for mange år siden når jeg jobbet i Santander Consumer Bank. Det ble stor suksess og bandet ble videreført. Vi har blitt leid inn på ulike bedriftsarrangementer, samt hatt egne konserter på John Dee og Parkteatret.

Powered by Labrador CMS