FinSHIFT 25.05.2022

Strategisk nerd med mange prosjekter

Publisert Sist oppdatert

SDette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Knut Eilif Halgunset, leder Transformasjon og Strategiske partnere i Sparebank 1 SMN

Hva går jobben din ut på?

Overvåke, strategisk sortere og agere på trender og fremtid. Iverksette utforskende og aktuelle initiativ innenfor spesielt teknologi, forretningsmodeller men også mer generelle endringsbehov. Jeg har også ett ansvar for samarbeid med startups og innovasjonsmiljøer, inkubatorer og akseleratorer. Herunder NTNU.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

Det er flere. Jeg var en «founding father» av spleis.no som har betydd mye for mange lokalmiljøer og enkeltpersoner i Norge. «Mitt klimaspor» som tar ditt forbruk og viser hva det egentlig betyr for miljøet, var et lite men viktig steg i riktig retning. Akkurat nå er det samarbeidsprosjekt med PowerOffice for å lage gode nye løsninger for bedriftskundene våre. Jeg jobber også med ett spennende AR/XR prosjekt som kanskje ser dagens lys ila høsten!

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

De neste årene skal veldig mange bedrifter og enkeltpersoner ta mange vanskelige valg på veien mot å nå FNs bærekraftsmål. Jeg tror at bankene de neste årene vil spille en avgjørende rolle i å gi ett helt annet nivå av rådgivning og støtte til dette.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på Linkedin?

Tidligere fjellklatrer (Gjør gode risikovurderinger & samtidig liker jeg å flytte grenser), er en strategisk nerd med bakgrunn som software-utvikler. Siste hobbyprosjekt i 2022 var å kode noen maskinlæringsmodeller med bildegjenkjenning.