FinSHIFT 02.03.2022

Vil demokratisere investeringer med alternative data

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Neil Chapman, daglig leder i Exabel.

Pitch selskapet på én setning!

Exabel tilbyr verdens beste teknologiplattform for investeringsteam som vil forstå utviklingen i selskaper ved å analysere såkalte alternative data.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Alternative data inneholder innsikter som kan gi deg en informasjonsfordel når du analyserer selskaper, men rådataene er komplekse, noe som gjør det svært vanskelig å ekstrahere disse innsiktene fra dataene. I dag er det bare en håndfull aktører med proprietær teknologi (for det meste sofistikerte hedgefond) som har muligheten til å utnytte verdien i alternative data fullt ut. Vi ønsker å demokratisere denne teknologien ved å plassere den i skyen og tilby den til alle investeringsteam som ønsker å benytte den.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

Vi har et sterkt, internasjonalt team med solid erfaring innen softwareutvikling, kvantitativ finans og kommersialisering, fra vellykkede startups, finansbransjen og ledende teknologibedrifter. Vi er i ferd med å bygge opp et vidt og energisk nettverk med kunder og leverandører av alternative data på plattformen vår. Vår plattform bringer verdier man tidligere bare kunne drømme om, innen rekkevidde for våre kunder og partnere.

Hva blir deres største utfordring?

Å få en konservativ bransje til å omfavne en ny teknologi og nye arbeidsprosesser.

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på Linkedin?

Jeg er en bevisst optimist. Den beste boka jeg har lest de siste årene er «Enlightenment Now: The case for Reason, Science, Humanism and Progress» av Steven Pinker.