Disse fire gründerbedriftene skal få drahjelp av Fintech Angels

Enin, mInvoice, Zeipt og Value Capture deler på en million kroner.

Gründerprogrammet har pågått i fire uker ved Fintech Factory på Fornebu. I slutten av forrige uke var det pitchekonkurranse foran investorer og representanter for finansnæringen. Av de syv selskapene som deltok, gikk fire selskaper videre i den anonyme avstemningen som ble foretatt av investorene i Fintech Angels og Fintech Factory-partnerne SEB, yA Bank, Santander, Microsoft, Nets, Designit, Itera og Laboremus. Selskapene som ble stemt videre deler på en million kroner i investeringer fra Fintech Angels.

Powercoupling

Fintech-gründerne går nå inn i et åtte uker langt program, der de skal jobbe med prototyper, finne kunder og samarbeidspartnere, samt jakte investeringskapital.

– Vårt mål er å guide gründerne gjennom den prosessen, og forhåpentligvis hjelpe til med første kunde eller forretningspartner, sier Hans Christian Bjørne, programdirektør for Fintech Factory.

I den neste fasen vil gründerne bli koblet opp mot store etablerte aktører, gjennom såkalt «powercoupling».

Økt trygghet

Daglig leder Ingar S. Bentsen i Fintech Factory sier at tilbakemeldingene har vært svært positive, både på innholdet i programmet og egenutviklingen for gründerne.

– Læringskurven har vært bratt og det ser vi resultatene av i dag. Det er inspirerende å se hvordan samtlige gründere har gjort picthen sin skarpere og mer fokusert, samtidig som tryggheten på scenen har økt betraktelig, sier Bentsen.

Les mer om gründerbedriftene ved Fintech Factory her.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg