Maths Mathisen, Florian Winder og Vinoth Vinaya. (t.h) i Hold. Foto: Hold

Tre finalister konkurrerer om å bli landets beste studentgründerteam. Kan vinne 250.000 kroner

Publisert Sist oppdatert

Hold, MovieMask og Flowmotion er finalister til SpareBank 1 sin studentinnovasjonspris.

Prisen deles ut i Trondheim i dag til landets best studentgründerteam, og er på 250.00 kroner. Banken ønsker å inspirere studenter til innovasjon og nyskaping, går det frem i en pressemelding.

 Studentene er morgendagens gründere som utvikler unike idéer som blir til produkter og bedrifter, og slik sikre framtidig verdiskaping, sier Eli Arnstad i SpareBank 1 i meldingen. Juryen har vurdert 30 kvalifiserte søknader fra Oslo, Tromsdalen, Trondheim, Bergen, Nesbru, Borgen, Porsgrunn, Stavanger og Drammen.

Dette er finalistene:

Hold AS

Trioen Maths Mathisen, Vinoth Vinaya og Florian Winder begynte å utvikle mobilappen Hold under studietiden på Copenhagen Business School. Konseptet er enkelt: Legg fra deg mobilen på skolen, og bli belønnet med tilbud og produkter når du har holdt deg unna en viss tidsperiode.  

Hold er tilgjengelig for iOS og Android, og responsen fra brukerne har vært svært god. Nylig klarte de å få 50.000 nedlastninger av appen. Det tilsvarer 25 prosent av alle Norges fulltidsstudenter.  Gründerne har fått mye drahjelp fra utdanningsinstitusjoner og forelesere som aktivt deler budskapet om Hold i sine forelesninger. I ryggen har de større partnere som Microsoft, Coca-Cola og Danske Bank.

MovieMask

MovieMask er en skjermbrille som gir deg kinoopplevelse via mobilen, som er utviklet av NTNU-studenter.

Moviemask lar deg få kinoopplevelse og litt til, uten å gå hjemmefra. Foto: Moviemask

I motsetning til en typisk VR-brille er MovieMask rettet mot de som ønsker å se helt vanlige filmer og tv-programmer. MovieMask satser nå globalt. Spesielt er områder med en voksende lavere middelklasse som i Asia og Sør-Amerika attraktivt for gründerne, som har fått med seg Telenor på laget.

Flowmotion

Flowmotion har utviklet en fungerende prototype som skal levere 100 prosent stabile og vibrasjonsfrie videoer. Ved hjelp av sensorer og elektriske motorer holdes kameraet helt i ro, mens brukeren beveger seg i stor hastighet. Målet er at hvem som helst skal kunne lage en profesjonell video mens man står på ski i Alpene, sykler ned en downhill-løype i Hafjell eller er på ferie i USA.

Eirik Husby Dyrseth, (f.v.) Matias Sanness Holsve, Lars Mangerud Flesland, Eirik Erlandsen, Daniel Andre Svendsen, Julie Hella Bauge, Didrik Dege Dimmen, Torsten Bergh Moss i Flowmotion. Foto: Flowmotion

Teamet har allerede fått oppmerksomhet i Norge, Finland, Tyskland og USA og planlegger nå å sette i gang en Kickstarter-kampanje for å finansiere produksjon og salg av kamera-stabilisatoren internasjonalt. Gründerne har sin base ved NTNUs Entreprenørskole. Flowmotion har mottatt støtte fra Innovasjon Norge og Spark NTNU.

Flere priser

I tillegg til SpareBank 1 Studentinnovasjonspris er 9 gründere nominert til priser i Venture Cup Midt-Norge, Take-Off og Ung Innovasjonspris. Alle kåres torsdag på Innovator på Studentersamfundet i Trondheim. Til sammen deles det ut priser for over en halv million kroner. 

NYHET FRA SHIFTER: PODCAST

Hvordan bygge produkter dine kunder ikke klarer å la være å bruke? I ukens episode snakker vi med Nir Eyal, som er på bestselgerlisten til Wall Street Journal med boken «Hooked: How to Build Habit-Forming Products»

Nir har utviklet det han haller «The Hook Model», som er et rammeverk for å identifisere nøkkelegenskaper ved «vane-produserende» produkter. Du vet, tjenester du rett og slett ikke kan la være å bruke som Facebook, Twitter, Google og andre.

Hvis du er en innovatør eller gründer, så er denne episoden for deg.

Nir Eyal kommer til Norge 20. oktober, og som mediepartner på Corporate Innovation Day, kan vi tilby rabatt på billetten hvis du bruker koden «shifter».

Hør hele episoden her, last ned i Itunes, eller podcastklienten du vanligvis bruker.