Elise Landsem, markedssjef i Folkeinvest. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Folkeinvest gjør comeback i ny drakt: Må søke konsesjon fra Finanstilsynet

Publisert Sist oppdatert

Selskapet sikter mot relansering til sommeren. 

Allerede i januar øynet folkefinansieringstjenesten flere muligheter for raskt comeback etter pålegg om stans fra Finanstilsynet i desember.

Selskapet har også i etterkant av dette, holdt fast ved at deres digitale selvhjelpsverktøy kan tilbys uten å inneha konsesjon.

Basert på dialogen med myndighetene de siste månedene, oppfatter nå Folkeinvest at det likevel ikke er rom for å operere uten.

– Med lengre erfaring har vi testet ulike nye teknologier og utviklet spennende løsninger, som vi ser vil løse noen av hovedutfordringene en konsesjon medfører, sier daglig leder Øyvind Fries.

Les også: Storm mot stopp av folkefinansiering: Gjør det vanskeligere for startups

Nytt regelverk

Det er ennå ikke klart hva et nytt regelverk for folkefinansiering vil innebære, men Folkeinvest vurderer det dit hen at at krav om en tillatelse fra myndighetene videreføres.

– Folkeinvest har derfor besluttet å søke om egen konsesjon omgående, og tar sikte på å være tilbake i operasjon senest sommeren 2019 basert på tilbakemeldinger om saksbehandlingsprosessen, opplyser markedssjef Elise Landsem.

– Når ett nytt regelverk innføres vil det gi nye rammer som vi vil tilpasse oss etter fortløpende, for å sikre at vi til enhver tid tilbyr den beste mulige løsningen, legger Fries til.

Nå inviterer Folkeinvest gründere på kapitaljakt til å melde sin interesse for et pilotprogram frem mot lansering.

Selskapet tar sikte på å tilby 10 selskaper plass i programmet med mål om å sanke verdifull erfaring.

– Vi gleder oss til relansering i ny drakt, med et oppgradert verktøy og et avklart forhold til myndighetene, men viktigst av alt som det samme selskapet med visjon og verdier godt bevart, sier daglig leder Fries.

Les også: Lånebasert folkefinansiering: Perx kaster seg inn i bedriftsmarkedet

Det du trenger å vite

  • Folkeinvest lanserte i 2017 et «selvhjelpsverktøy» for selskaper som skulle utføre en emisjon.
  • Tjenesten bidro til at 18 selskapet hentet totalt 33 millioner kroner i riskokapital.
  • Før jul i fjor mottok Folkeinvest pålegg om stans fra Finanstilsynet, da dialogen om hvorvidt det var nødvendig med konsesjon eller ei, ikke førte frem.