Foodora utvider til Trondheim, som blir den fjerde norske byen matleveringstjenesten har valgt å starte i. Foto: Foodora

Foodora-syklister i streik: Krever kompensasjon

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 20. august 2019

85 av rundt 600 Foodora-ansatte i Norge, er tatt ut i streik. 

Årsaken er brudd i forhandlingene om en tariffavtale mellom Foodora og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF), som nylig er innlemmet i Fellesforbundet, skriver selskapet i en melding.

Foodora-sjef Carl Tengberg forklarer overfor E24 at forslaget innebærer en lønnsøkning til 314 kroner i timen. Han kaller det urimelig.

Selskapet opplyser i en pressemelding at syklistene i snitt tjener 174 kroner i timen i dag. Inkludert tips tjener de i snitt 185 kroner i timen.

– Den initielle avtalen ville betydd en økning i kostnader på 100 millioner kroner, hvilket ville gjøre det vanskelig for oss å operere i Norge, sier Tengberg til nettavisen.

Fellesforbundet sier på sin side at de ikke forstår hvor Foodora har disse tallene fra.

– Vårt mål er å forhandle frem en god tariffavtale, sier Espen Utne Landgraff, klubbleder i Oslo, til E24.

Han sier videre at kravene blant annet handler om kompensasjon for bruk av eget utstyr. Syklistene må ifølge Landgraff i dag stille med alt fra sykkel til piggdekk og lys om vinteren.

Bransje: 

Meld deg på Shifters nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.