Sasan Mameghani i Maindeck har følt på gründerlivets utfordringer. Foto: Lucas Weldeghebriel
Første selskap endte med trussel om søksmål fra Intel. Nå er han i gang med ny startup.
Det var en trist dag da Sasan Mameghani måtte slå sitt første selskap konkurs.
Selv med investering fra en gresk reder, så det ekstra mørkt ut da Intel sendte et brev på 600 sider med trussel om søksmål.
Det var imidlertid ikke det største problemet.
–Jeg hadde et altfor stort fokus på et produkt, og et altfor lite fokus på å bygge en løsning jeg kunne selge. Jeg ser det samme hos mange førstegangsgründere. For mange, meg selv inkludert, kom det som et sjokk at kundene ikke stilte seg i kø etter at produktet var lansert, sier Mameghani, som er gjest i Shifters podcast.
Hans nye startup, Maindeck, er nå i full gang, hvor han fortsatt skal løse problemer i shipping-bransjen, men med en litt annen tilnærming.
–Hva er Maindeck?
–Det er et produkt for de som har ansvaret for å gjennomføre service på store skip. Det er en plattform for å lage, samt distribuere prosjektspesifikasjoner. De bruker i dag et sted mellom 3-10 dager på å gi et tpristilbud på service. Det er ingen gjenbruk av data, heller. Vår løsning gjør dette mye kjappere gjennom å standardisere og digitalisere data, sier han.
–Det virker som en stor mulighet i en usexy bransje?
–Det er et hav av muligheter, bokstavelig talt. Dette er en bransje for fax-nummeret er like viktig som tlf-nummeret. Men det skjer en stor utskiftning av personellet, og det kommer stadig fler inn med høyere utdannelse og teknologisk forståelse. Nå ligger alt til rette, sier Mameghani.
Han har nettopp sikret seg sin første investor på et mindre beløp, men er i kontakt med 40 andre. I tillegg har han gjort sin første ansettelse.
–Hva er din største utfordring?
–Det er å hente kapital, samt rekruttere folk som ikke trenger millionlønn. Alle har lyst til å starte en startup i en garasje, men ingen vil sette sin fot i en garasje. Det er en bisarr utfordring, sier han.
Hør Sasans om Sasans elleville gründerreise i Shifters podcast: