Mye lettere å få gode programmerere i Oslo enn i Silicon Valley, når Fuse fortsetter «krigen» mot dårlige apper.
Annonse
Selskapet med kontorer i Øvre Slottsgate har allerede hatt en imponerende rask ferd ut i det internasjonale markedet, med sitt verktøy som gjør det enklere og raskere å utvikle apper for både designere og programmerere. Nå henter Fuse ytterligere ressurser for å skalere videre. Northzone, Alliance og en rekke norske investorer går inn med 103 millioner kroner i det norske tech-selskapet. Tidligere i dag skrev Shifter om hvordan antall tech-investeringer i Norge økte med 160 prosent i 2016, og med størrelsen på Fuse-investeringen blir det en god start på 2017 også.
Ansettelsesboom
De friske pengene skal blant annet gå til å ansette 12 til 13 nye personer i selskapet – et par innenfor salg og markedsføring, men hovedsakelig programmerere som kan være med å utvikle produktet videre, samt drive support. Selv om Fuse har et kontor i Palo Alto, er det i Norge de vil ha utviklerne sine.
Annonse
– Det er mye lettere å ansette og beholde gode utviklere her i landet, hevder Bent Stamnes, CMO i Fuse.
I stedet går de ansatte i en slags rullering, der de en gang i ny og ne tar et par måneder i utlandet, det være seg kontoret i Silicon Valley eller i Seoul i Sør-Korea.
Tech-tungt miljø
Så å si alle som jobber i Fuse kan programmere. Mange av dem har vært sentrale aktører på den såkalte «demoscenen», og det ligger fortsatt en og annen Commodore 64 og Amiga på bakrommet som det lekes med når behovet melder seg.
Annonse
Det sterke programmeringsmiljøet i Fuse har gjort at det også har vært lettere å få ansatte inn i selskapet, og til å trives.
– Det er jo fint å programmere på noe som er laget for programmerere, sier Bent Stamnes, som var den første styrelederen i selskapet som ble gründet av Anders Lassen og Morten Fornes. Etter hvert har han gått «all in» i den fremgangsrike startupen.
Annonse
Effektivisering
Annonse
Fuse har en visjon om å halvere tiden det tar å lage en app. Tanken er også at man skal kunne lage solide apper, uten å ha tung programmeringskunnskap, samt at godkjenning hos Apple og Play Store skal gå raskere. Plattformen gjør det enklere for utviklere og designere å «snakke samme språk», og minimerer den kostbare tiden dette utgjør. Når noe oppdateres i koden, vises endringene «real time» i appen.
– Kan du litt HTML, går det veldig greit å komme i gang. Og folk med mer utviklingserfaring, får gjort enda mer, sier produktsjef Remi Pedersen i Fuse. Fuse handler i stor grad om å la forskjellige folk få jobbe på det abstraksjonsnivået som passer dem best.
– En av de viktigste utfordringene vi løser her er å gi designere mer kontroll over appen de bygger, uten å ta bort noe av fleksibiliteten og lavnivå-kontrollen for programmererne.
Alt fra enkeltpersoner til store konsern er nå blant kundene. De tilbyr et gratisprodukt, i tillegg til ekstra oppfølging og kommersiell support til større kunder. Snart vil de også lansere betalversjoner av verktøyene med ytterlige funksjoner og tjenester.
Litt mindre «mad professor»
Både Northzone og Alliance er inne i Fuse fra før. Denne gangen har det vært annerledes å hente penger. Det ble litt famling til å begynne med. Når de fant ut hva «storyen» var, gikk det knapt en måned før pengene var på plass.
– Forrige gang var det mer visjon, nå måtte vi være mer konkret om hva vi har gjort og hva vi skal få til. Litt mer slips, og litt mindre «mad professor», konstaterer Remi Pedersen.
Han viser til at Fuse nå har et produkt å vise til, og har signert kunder i forskjellige størrelser.
– Det blir noe helt annet enn når fire karer med noe tech i en kjeller skal overbevise investorer, sier Pedersen.
Viktig å være ute
Selv om Norge er hovedbasen til Fuse, er de like klare på at det er viktig å ha baser i USA og i Sør-Korea. Det handler om å vise seg frem i tech-miljøet og bygge et community. Dessuten å kunne tilby support i andre tidssoner.
Selskapet har i dag en meget internasjonal stab. I tillegg til nordmenn er det briter, amerikanere, finner, svensker og sørafrikanere blant de ansatte.
Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.
Hør også vår seneste podcast med Jonas Tesfu i Style Advice. Foreldrene var geriljakrigere i Eritrea. Selv går han til kamp mot unødvendig shopping og mislykkede impulskjøp. Vi får høre hvordan det gikk da den høyst velintegrerte norsksvensk-eritreeren ble kalt inn til Sylvi Listhaug for å fortelle om «sin reise». Og ellers: en hel del om planene til Style Advice, dansband-skrivingen, jordenrundt-reisene, integrering, gründerhype, forskjeller mellom norsk og svensk tech-bransje, m.m.
Hør hele podcasten med Jonas Tesfu på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».