Karsten Refsdal, gründer og daglig leder i Finn.no-tjenesten Livvin, melder overgang til Otovo. Foto: Cecilie Bannow

Gjorde butikk av bolig-flørt: Nå går Livvin-gründeren til Otovo

Magnus Peter Harnes

Magnus Peter Harnes

Journalist

Publisert 17. juli 2019

Gründeren bak Finn.no-tjenesten Livvin, Karsten Refsdal, gjenforenes med daglig leder Andreas Thorsheim i Otovo.

På et halvt år har solcelle-selskapet Otovo vokst fra 23 til 66 ansatte. En eventyrlig vekst – som likevel har gjort vondt internt, fortalte gründer Andreas Thorsheim i et intervju tidligere denne uken.

Det seneste tilskuddet i staben er Karsten Refsdal, gründer og daglig leder i Livvin, et nettsted som gir oversikt over boliger som skal komme for salg, også omtalt som en «flørt med boligmarkedet».

Selskapet har i et års tid vært en del av Finn.no.

Refsdal får tittelen «Senior Product Manager», en posisjon har er godt kjent med fra liknende stillinger tidligere i karrieren – blant annet i Schibsted, hvor han jobbet tett sammen med nettopp Thorsheim.

– Karsten og jeg har jobbet sammen i Schibsted, så dette vet jeg blir bra, sier Thorsheim og fortsetter:

– Han har vært gründer selv, og vet hvordan man bygger produkter gjennom hundrevis av prøver og feil. Han kommer inn i et supersterkt team, og sammen skal vi ta Otovo til nye høyder.

Produktfaglig utfordring

Selv forteller Refsdal at han aldri hadde sagt ja til jobben om det ikke var «ekstremt gøy» å jobbe med Thorsheim. Det er imidlertid mer som ligger bak jobb-byttet.

– Årsaken er egentlig ganske enkel. Dette er en produktfaglig utfordring. Det ligner også ganske mye på det jeg har jobbet med i Livvin, sier Refsdal, og legger til:

– I Otovo kan man også sette et tall på bidraget. Man kan si at «i år produserte vi x antall terrawatt-timer.» Det er ikke mange, selv i fornybarsektoren, som kan sette konkrete tall på det. Det synes jeg er spennende.

«Helt sykt gode kandidater»

Ifølge Thorsheim kan Otovo plukke nye ansatte fra øverste hylle.

– Når vi ansetter landsjefer i nye land, for eksempel, får vi helt sykt gode kandidater. Folk som har jobbet for Silicon Valley-selskapene i ti år og tenker at det ikke kan være meningen med livet å skyve ut mer lydbøker, utleie av leiligheter eller organisert pirat-taxivirksomhet, sier han.

– De tenker at de vil gjøre noe annet med livet nå, og bidra til noe grønt. Det er superkult å se at en tre år gammel startup fra Norge kan konkurrere mot sånne typer selskaper, fordi de drar i en retning som folk har lyst å bruke livene sine på.

Refsdal starter i Otovo i løpet av oktober, og forteller at det ennå ikke er klart hvem som tar over hans rolle i Livvin.

Hør også podcasten: Hvordan skalere for å erobre det europeiske sol-markedet

Otovo-gründer Andreas Thorsheim tror selskapet kan ta en ledende posisjon i det europeiske solcellemarkedet. Foto: Magnus Peter Harnes

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på Shifters nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.