Martin Sletten er ny COO i Gobi. Foto: Gobi
Martin Sletten er ny COO i Gobi. Foto: Gobi

Han går fra rekruttering og toppidrett for å vinne nye kunder for Gobi

Publisert Sist oppdatert

Martin Sletten blir ny COO i oppstartsselskapet Gobi.

Gobi har hatt både oppturer og nedturer siden Kristoffer Lande og studiekompisene ved NTNU gründet det som først skulle bli en Snapchat-utfordrer, men da med gruppechat, noe den amerikanske tech-giganten den gangen ikke hadde. For å gjøre en lang historie kort, så innførte Snapchat gruppechat kort tid etter, og ettter det har Gobi gjort noen vendinger hit og dit før de nå er i ferd med å finne formen, ifølge Lande. I fjor sommer fortalte gründeren hvordan selskapet i stedet skal bruke story-teknologien til å utvikle mini-serier.

— Dette er mer skalerbart enn det vi drev med tidligere. Vi ser at denne typen underholdningsinnhold, kombinert med nettverkseffekten som sosiale medier gir, gjør det veldig skalerbart. Showene våre har gitt en større vekst enn vi noen gang har sett tidligere, sa Lande.

Skarsteins samboer og trener

Nå retter Gobi seg mer mot B2B-markedet. Lande tror Sletten blir en viktig del av strategien med å effektivisere og videreutvikle forretningsområdene i tiden som kommer.

Sletten har seks års erfaring fra rekruttering- og bemanningsbransjen, som partner i Jobzone Norge. Ved siden av Jobzone har han også vært aktiv innenfor toppidretten, blant annet som personlig trener for parautøver Birgit Skarstein (som også er hans samboer). Under de Paralympiske Vinterlekene i Pyeongchang var han en del støtteapparatet til Olympiatoppen. Sletten har også erfaring som sponsorsjef i X2 Festivalen og nå som sponsorkonsulent for Birgit Skarstein sine private samarbeidspartnere.

Ingen selvfølge

Sletten forteller at han trivdes svært godt i Jobzone, og egentlig ikke var på jakt etter noe nytt.

-- For meg var det ingen selvfølge å gå inn i et gründerselskap som Gobi, snarere tvert imot. Jeg har i flere år sagt at jeg har mer troen på verdien av innovasjon i et etablert selskap enn å nå gjennom fra utsiden, sier Sletten.

De tre siste årene har han og Kristoffer Lande møttes jevnlig for å diskutere forretningsutvikling, strategi og generelle innovasjonsprosesser.

-- I disse møtene har jeg fått kjennskap til teknologien Gobi har utviklet, og det siste året har jeg sett hvor viktig denne vil bli i omstillingen næringslivet står overfor. Da ble valget ganske enkelt, og jeg ser frem til å komme i gang i ny jobb, sier Sletten.

Lærer av idretten

Når Gobi nå skal ut i bedriftsmarkedet, skal den nye COOen være med å videreutvikle konsepter for story-teknologien Gobi sitter på. Han tror det er mye å lære av toppidretten.

-- Når vi har satt oss som mål å være best, må vi som toppidrettsutøverne jobbe prestasjonsbasert, og sammen trene på det vi skal være gode på.

Powered by Labrador CMS