Trondheim sentrum, sett fra Tyholt. Foto: Gorm Kallestad, SCANPIX
Trondheim sentrum, sett fra Tyholt. Foto: Gorm Kallestad, SCANPIX

Inission blir ny hovedeier i selskap fra "Norges teknologiske sentrum"

Publisert   Sist oppdatert

Inissions kjøper den norske tech-produsenten Simpro Holding. 

Simpro Holding, som er oppdragsprodusent for elektronikk, lager kretskort og andre komponenter for teknologiselskaper, skriver Finansavisen. Blant kundene finner man Siemens, Kongsberg Gruppen, Nordic Semiconductor, Medistim og Emerson.

Inissions nyeste kjøp har sin base i Trondheim, og regnes for å befinne seg i et mellomsjikt av norske oppdragsprodusenter av elektronikk, der de store heter Hapro, Kitron og Norautron. Inission regner seg som en av de fem største innen sitt slag i Norden, og selskapet er børsnotert på Nasdaq First North i Stockholm.

-- Geografisk nærhet til kundene er en viktig del av Inissions strategi, og for tiden har Inission flere norske kunder. Det er derfor et naturlig skritt å etablere seg på det norske markedet, og da særlig trondheimsområdet, som er Norges teknologiske sentrum, skriver Inission i en pressemelding Finansavisen siterer.

Inission eier fem fabrikker i Sverige, og én i Estland. Oppkjøpet av Simpro Holding gjør at Insisson nå har sin andre og tredje fabrikk utenfor Sverige -- fordi også elektronikkprodusenten Noca blir med i potten.