Huddlestock (t.v.) får med seg Lawrence Meyer (t.h.) om bord.
Huddlestock (t.v.) får med seg Lawrence Meyer (t.h.) om bord.

Huddlestock hanker inn internasjonal fintech-nestor, og lander sin første deal i Asia

Publisert Sist oppdatert

En av Nordens hotteste fintech-startups blir enda hetere.

Murshid Ali og teamet i Huddlestock vant nylig prisen for beste oppstartsselskap innen finansiell teknologi i Nordic Startup Awards. Nå viser det seg at gründerselskapet har hentet inn andre saker enn bare pene plaketter av pleksiglass den siste tiden.

Tungvektere ombord

Fintech-tungvekteren Lawrence Wintermeyer blir nå leder av Huddlestocks globale rådgivergruppe. Wintermeyer er tidligere direktør for den mektige lobbyorganisasjonen Innovate Finance, og har også vært en viktig rådgiver overfor blant annet IKT-Norge i utviklingen av regler og rammeverk for den norske fintech-bransjen .

Rekrutteringen skjer samtidig som fintech-gründerne lander sin første store B2B-avtale med en asiatisk investeringsbank. Huddlestock skal med dette digitalisere investeringsrådgivningen og meglervirksomheten i banken.

I den første fasen har selskapet vært opptatt av å gjøre det enklere for vanlige folk å kjøpe aksjer basert på proffe investeringsråd . Brukerne skal kunne kjøpe aksjer til en helt annen pris fordi store grupper mennesker går sammen om å kjøpe dem. Etter hvert har Huddlestock gått tyngre inn i bedriftsmarkedet, med en egen B2B-plattform.

­– Vi har hatt en klar strategi direkte ut mot forbrukerne i Europa. Det har vi fortsatt, men vi går nå ut i bedriftsmarkedet i andre regioner, der vi kan «piggybacke» på partnernes standing og relasjoner i markedet, samt deres lisenser, sier CEO Murshid Ali.

Posisjonering i flere land

Det er en meget fornøyd gründer som kommenterer den siste utviklingen.

– Vi er veldig glade for å kunne jobbe med Lawrence. Han har omfattende erfaring fra bransjen, og har et verdifullt globalt nettverk. Med vår første B2B-avtale på plass, posisjonerer vi oss for rask vekst og er nå i dialog om å skalere businessen i De forente arabiske emirater, Pakistan og India, sier Huddlestock-sjef Murshid Ali i en pressemelding.

Huddlestock beskriver den asiatiske avtalen som en milepæl, som gir tilgang til 100.000 kunder og mer enn 65.000 aktive tradere i Asia.

Lawrence Wintermeyer selv kaller Huddlestock unik og en «game-changer».

­– Det er ingen andre fintech-løsninger som som kobler sammen kapital med rådgivere og meglere på en slik skalerbar måte -- med en felles digital plattform hvor kunder har direkte tilgang til en mengde investeringsmuligheter, som tidligere bare har vært direkte forbeholdt profesjonelle., sier Wintermeyer.

Powered by Labrador CMS