Ingrid Skrede skal ha ansvaret for markedsføringen av MovieMask.

Hun blir ny markedssjef i MovieMask: «De mest inspirerende, visjonære og ydmyke guttene jeg har møtt i mitt liv»

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 7. september 2018

Hun har en master i kjønnsforskjeller, og en CV det lukter svidd av. Nå slutter Ingrid Skrede seg til gutta i MovieMask. 

Skrede forteller Shifter at hun lenge vært opptatt av innvirkningen teknologiutviklingen har på samfunnet, og at denne interessen har formet veien hun har gått frem til nå. I en verden i rask endring, mener hun man har lite annet valg enn å enten la seg skremme av den teknologiske utviklingen, eller bli med på å forme den.

— Denne tankegangen fikk meg til å starte som maskiningeniør på NTNU, hvor jeg fikk tilegnet meg teknisk kompetanse og analytisk tankegang. Dette ledet videre til et givende internship i Lærdal Medical. Der fikk jeg være med på å utvikle medisinske simuleringsverktøy for å redusere dødelighet grunnet hjertestans, forteller Skrede.

— Brennende iver

I løpet av NTNU-studiet ble 24-åringen fra Bergen blant annet kjent med medstudenter som gikk på Entreprenørskolen, og fikk etterhvert «en brennende iver etter å starte noe eget».

— Målet mitt under studiet var å lære hvordan jeg kunne gå fram for å skape noe som som ville få en innvirkning på samfunnet vi lever i. Studiet ga meg hands-on startuperfaring, muligheten til å lære om forretningsutvikling av høyteknologiske løsninger ved CERN, i tillegg til muligheten til å lære fra internasjonale eksperter ved Gründerskolen på Boston University.

I løpet av tiden ved Entreprenørskolen var hun også ansatt i Climate Launchpad, som arrangerer forretningskonkurranser for oppstarter med fokus på bærekraft. Dette er et felt hun forteller er viktig for henne fordi vi i dagens verden har et stadig økende konsum, som ikke står i samsvar med ressursene jorden har å tilby.

— Når ikke de store selskapene og myndighetene tar fullt ansvar håper jeg at startups vil komme med revolusjonerende løsninger som kan føre oss på rett spor.

Mastergrad i kjønnsforskjeller

Skrede har også engasjert seg i kjønnsforskjeller i entreprenørskap. Hun fikk i løpet av studietiden i Boston muligheten til å skrive masteroppgave i samarbeid med Babson College, om kjønnsforskjeller i tilgang på investeringer, og mener vestlige land — inkludert Norge — har en lang vei å gå der.

Før endt studie ved NTNU kom hun i kontakt med MovieMask-gründerne Eirik Wahlstrøm og Harald Manheim, som hun omtaler som  «de mest inspirerende, visjonære og ydmyke guttene jeg har møtt i mitt liv».

Den allsidige Skrede ser frem til å ta fatt på arbeidet i MovieMask, og forteller at hun fremover skal ha ansvar for markedsføring — en ny verden for henne.

— Jeg forstod fort at framtiden de [Wahlstrøm og Manheim] ønsket å skape samsvarte godt med drømmene jeg har, og siden har jeg vært en lykkelig del av teamet. Vi ønsker å endre måten vi interagerer og engasjerer oss med teknologi — for det bedre. Dette håper vi å oppnå ved å skape AR-teknologi som er morsom, enkel å bruke og tilgjengelig for de store massene.

Læringskurven er bratt, og hun er «utrolig spent» på hvilke utfordringer hun og teamet vil møte fremover.

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.