Cristina Santos er ny økonomisjef i Folkeinvest. 

Hun vil gjøre folkefinansiering forståelig for «folk flest»

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 3. september 2019

Cristina Santos er ny økonomisjef i Folkeinvest. 

Santos har i fem år vært rådgiver i Sivas innovasjonsavdeling. Der jobbet hun med utvikling av Sivas portefølje av innovasjonsselskaper i Norge. Santos har også styreverv i en rekke selskaper spredt over hele landet, herunder NTNU Accel AS, Validè AS og Klosser innovasjon AS.

– I Folkeinvest vil, slik jeg ser det, min rolle være todelt. I første rekke vil det ligge til mitt ansvar å sørge for at selskapet har en forsvarlig kapitaldekning og en finansieringsstruktur som tilrettelegger for at selskapet kan lykkes i å demokratisere tilgangen til kapital og senke terskelen for at folket kan investere i morgendagens næringsliv, sier hun og fortsetter:

– Videre vil jeg ha en sentral rolle opp mot kundene våre, og bidra til at de kan få økonomisk- og finansiell rådgiving hos Folkeinvest. Mitt mål er at alle kampanjene som legges ut på folkeinvest.no skal være av en slik karakter at det vil være mulig å forstå for hele folket. Med eller uten mastergrad i økonomi og finans.

Les også: Nå skal også Monner la «folk flest» investere i startups: Men de kommer til å fraråde 95 prosent å gjøre det

«Et privilegium»

– Hvorfor gikk du for akkurat denne jobben?

– Jeg har alltid hatt et ønske om å bidra til næringsutvikling gjennom å tilrettelegge for at nye bedrifter, nye teknologier og nye løsninger for morgendagen gis muligheten til å vokse. Dette har jeg vært heldig å få delta aktivt til både i Siva og BDO, sier hun og legger til:

– Visjonen bak Folkeinvest kan jeg virkelig identifisere meg med, og ønsker jeg genuint å bidra til å realisere. Jeg har også vært så heldig å få lov til å jobbe sammen med initiativtakerne bak selskapet og menneskene som jobber i administrasjonen, og det er et uvanlig sterkt lag med gjennomføringsevne. Å få lov til å jobbe sammen med disse menneskene betrakter jeg som et privilegium.

– Hva ser du frem til?

– Nå ser jeg frem til å ta imot gründere fra hele Norge med åpne armer, og bidra til at mange av dem kommer seg gjennom en kritisk fase i utviklingsløpet.

I august fikk Folkeinvest grønt lys fra Finanstilsynet – etter et halvår med «ukentlig mastergrad» i å søke konsesjon.

Les også: Fire startups om folkefinansiering: Slik håndterte de strømmen av nye investorer

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.