Hydrosjef Eivind Kallevik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hydro har gjort fremskritt etter dataangrep

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 20. mars 2019

Hydro har gjort fremskritt for å sikre trygg og stabil drift i selskapet etter det omfattende cyberangrepet onsdag, varsler selskapet i en oppdatering.

– Hydros tekniske team, med ekstern støtte, har lyktes med å oppdage årsaken til problemene og jobber for tiden med å validere planen og prosessen for å starte selskapets IT-systemer på en trygg og forsvarlig måte. Det er imidlertid fortsatt ikke klart hvor lang tid det kan ta å gjenopprette stabil IT-drift, heter det i pressemeldingen.

Hydro ble tirsdag utsatt for et omfattende cyberangrep, med påvirkning på driften i flere av selskapets forretningsområder.

Etter å ha oppdaget problemet, isolerte Hydro alle verk og operasjoner og iverksatte mer manuelle prosesser og prosedyrer. Selskapets hovedprioritet er fortsatt å sikre sikker drift og begrense driftsmessige og finansielle konsekvenser.

Driften går stort sett som normalt, med stabile leveranser til kunder i henhold til spesifikasjoner, med noe mer manuell drift enn normalt, ifølge Hydro.

(©NTB)

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.