Inviterte frivillige fra utlandet og leide hus på Airbnb, da de norske var for "late". Nå er pågangen så stor at Katapult Future Fest må leie enda et hus
Fikk inn 109 søknader fra over 40 land på tre dager.
«Stormen» av frivillige fra utlandet begynte da det gikk litt trått med vervingen av norske frivillige. Katapult Future Fest åpnet da dørene og inviterte til Norge.
– Jeg synes faktisk at de norske frivillige var litt late og bortskjemte, og tenkte derfor at "føkk det, vi løser dette på en annen måte», sier medgründer Ida Faldbakken i Katapult Future Fest.
Festivalen retter seg mot såkalt «impact tech» og «impact investment», eller på godt norsk teknologiprosjekter som bidrar til en positiv samfunnsendring, og er 11. til 12. mai i år. Selvaag-arving Tharald Nustads investeringsselskap Nordic Impact står bak konferansen.
«Rått markedsgrep»
Katapult mottok altså 109 søknader fra over 40 land, både i og utenfor Europa. De fleste søkerne var mellom 20 og 30 år.
Målet er å bygge opp en «impact»-teknologiens svar på Slush og South by South West her i Norge. Faldbakken understreker at Katapults verdier er åpenhet, deling og inkludering, derfor ble det helt naturlig å lage en kampanje der så mange som mulig inviteres til å delta.
– Dessuten så syntes jeg også at det var et helt rått markedsgrep, som med så stor spredning og mange søkere viste seg å stemme. Det er fint å kunne invitere til noe når folk respondere så utelukkende positivt, sier Faldbakken.
Bærekraftsmål
Hun vil at tech-eventet skal være starten på en større bevegelse der man forsøker å gjøre det hun kaller: ”connect the dots”.
– Skal verden levere på FN bærekraftsmål innen 2030, må alle bidra til å skape større miljøer som jobber mot det målet. Vi ønsker at de som deltar som frivillige på Katapult Future Fest i år, også vil skape «et Katapult» i sine egne økosystem, sier Faldbakken.
Konseptet kalles KatapultX og alle som jobber som frivillige vil få tilbud om en «verktøykasse» fra de norske arrangørene.
Fikk opp farten
Oppgavene til årets frivillige vil for øvrig avhenge av deres egne ønsker, samt hva som er festivalens behov.
– Det blir som på alle festivaler, å ”brette opp ermene”. Vårt mål er at alle skal lære noe nytt, knytte større nettverk og reise hjem med en god livserfaring rikere, sier Mette Presthagen, prosjektleder i Katapult Future Fest.
Hun forteller at det gikk trått en periode, men at billettene nå selges unna, samt at de har landet «en tung og viktig partner», som sammen med flere større speakers og aktiviteter lanseres de neste par ukene.
– Det er utrolig gøy at det ”letter” litt. Vi var en stund redd for at vi var tidlig ute med kombinasjonen av ”impact investing” og ”impact tech” – men det ser ut til at vi treffer spikeren og at både store miljøer i inn- og utland er veldig klare for en samling med dette som fokus, sier Presthagen.
Hør forøvrig Ida Faldbakken i Shifters podcast, nå nylig:
20. april går vi «live» med konferansen The Shift– stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper:
The Shift 2017
Foruten en lang rekke ledende norske gründere kommer gründeren av Indiegogo, Kronprinsen, investorer fra Creandum, Northzone, Point Nine Capital, Bauer Venture Partners, EQT Ventures og mange, mange flere. Growth hacking, salg, funding, rekruttering og teknologi – og det du måtte trenge av triks og tips fra noen av de beste hodene.
Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt
Hør også vår seneste podcast med Simon Souyris Strumse i Filmgrail.
Slik gikk han fra at han ikke visste hva en gründer var, til å selge leilighet og båt og satse alt, til nå å drive en lovende startup. Om selskapets nye satsing. Om hvorfor han helst skulle sett at folk er litt mindre opptatt av søkeord som mord, sex og blod, samt hvorfor færre bør investere i eiendom. Han forteller også om hvordan Filmgrail nå skal rulles videre ut i markedet, og hvorfor kino har en framtid. Dessuten om hans forhold til badstu, og hvorfor han gjerne tar med både bursdagsgjester og sin neste investor inn i varmen. Og mye annet.