Ikea skal opprette et kontantløst varehus, men kritikere frykter de eksluderer kundegrupper. Foto: Blue Square Thing / Creative Commons

Ikea etablerer kontantfritt varehus i Gävle

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 30. august 2018

Ikea håper det nye intiativet vil bidra til å minske risikoen for ran og bedragerier. 

I tillegg det det meningen at personalet skal få frigjort tid som de i stedet kan bruke på å hjelpe kundene, skriver Breakit.

Den svenske varehusselskapet er imidlertid ikke det eneste som nå satser på kontantløs betaling: Nylig gikk Åhlens ut med at de planlegger å slutte med kontanter i tre av varehusene sine. Dette ble ikke så godt mottatt fra intiativet Kontantupproret.

— Det er illevarslende at visse private aktører velger å ta bort muligheten for å betale kontant, noe som det offentlige ikke får gjøre etter en avgjørelse i retten, sa talsperson Bjørn Eriksson til Dagens Nyheter.

Ikea på sin side mener derimot at det nye initiativet ikke vil skuffe kundene.

— Vi Spør våre kunder hele tiden hva de synes og mener. Når en absolutt majoritet velger andre betalingsmåter enn kontakter, velger vi å teste dette, sier ansvarlig for kundeopplevelsen på Ikea Valbo, Patric Burstein, til Gefle Dagblad.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.