Fredrik Syversen i IKT-Norge.

IKT-Norge om forslaget til ny opsjonsskatt: Provoserende!

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 12. oktober 2017

— Opp som en bjørn ned som en skinnfell, sier en meget skuffet Fredrik Syversen i IKT-Norge om forslaget til opsjonsskatt.

Forventningene har vært høye til den varslede «gründervennlige» opsjonsskatten. Skuffelsen var minst like stor da forslaget til Statsbudsjett ble lagt frem tidligere i dag. Bransjeforeningene Abelia og Norsk Venturekapitalforening var blant de som slaktet budsjettforslaget. Også Kolonial-gründer Karl Munthe-Kaas mente grepene ikke løser de grunnleggende utfordringene. Fredrik Syversen i IKT-Norge kaller begrensningene i forslaget «provoserende».

— De varslede endringene ble feiret av regjeringen som en betydelig forbedring ved revidert budsjett før valget.  Dette er litt som ordtaket-  opp som en bjørn ned som en skinnfell, sier Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge.

Han er skuffet over at den nye ordningen bare skal gjelde selskaper under 10 ansatte.

— Med begrensningene på selskaper på mindre enn 10 ansatte er dette mer sminke enn det ansiktsløftet vi trengte. Jeg er skuffet over at man legger seg på et nivå som i praksis ikke har noen effekt når bedriftene skyter fart –  og det er da man virkelig trenger det, sier Syversen.

IKT-Norge-direktøren reagerer også på at ordningen vil gjelde får de som får opsjoner fra nyttår.

— Så alle som er ansatte i selskaper som inngår i slike ordninger i dag, får ikke nyte godt av dette –  så det er også en grunn til å være skuffet.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.