Ingrid Skrede skal ha ansvaret for markedsføringen av MovieMask.
Ingrid Skrede skal ha ansvaret for markedsføringen av MovieMask.

Hun blir ny markedssjef i MovieMask: "De mest inspirerende, visjonære og ydmyke guttene jeg har møtt i mitt liv"

Publisert   Sist oppdatert

Hun har en master i kjønnsforskjeller, og en CV det lukter svidd av. Nå slutter Ingrid Skrede seg til gutta i MovieMask. 

Skrede forteller Shifter at hun lenge vært opptatt av innvirkningen teknologiutviklingen har på samfunnet, og at denne interessen har formet veien hun har gått frem til nå. I en verden i rask endring, mener hun man har lite annet valg enn å enten la seg skremme av den teknologiske utviklingen, eller bli med på å forme den.

-- Denne tankegangen fikk meg til å starte som maskiningeniør på NTNU, hvor jeg fikk tilegnet meg teknisk kompetanse og analytisk tankegang. Dette ledet videre til et givende internship i Lærdal Medical. Der fikk jeg være med på å utvikle medisinske simuleringsverktøy for å redusere dødelighet grunnet hjertestans, forteller Skrede.

-- Brennende iver

I løpet av NTNU-studiet ble 24-åringen fra Bergen blant annet kjent med medstudenter som gikk på Entreprenørskolen, og fikk etterhvert "en brennende iver etter å starte noe eget".

-- Målet mitt under studiet var å lære hvordan jeg kunne gå fram for å skape noe som som ville få en innvirkning på samfunnet vi lever i. Studiet ga meg hands-on startuperfaring, muligheten til å lære om forretningsutvikling av høyteknologiske løsninger ved CERN, i tillegg til muligheten til å lære fra internasjonale eksperter ved Gründerskolen på Boston University.

I løpet av tiden ved Entreprenørskolen var hun også ansatt i Climate Launchpad, som arrangerer forretningskonkurranser for oppstarter med fokus på bærekraft. Dette er et felt hun forteller er viktig for henne fordi vi i dagens verden har et stadig økende konsum, som ikke står i samsvar med ressursene jorden har å tilby.

-- Når ikke de store selskapene og myndighetene tar fullt ansvar håper jeg at startups vil komme med revolusjonerende løsninger som kan føre oss på rett spor.

Mastergrad i kjønnsforskjeller

Skrede har også engasjert seg i kjønnsforskjeller i entreprenørskap. Hun fikk i løpet av studietiden i Boston muligheten til å skrive masteroppgave i samarbeid med Babson College, om kjønnsforskjeller i tilgang på investeringer, og mener vestlige land -- inkludert Norge -- har en lang vei å gå der.

Før endt studie ved NTNU kom hun i kontakt med MovieMask-gründerne Eirik Wahlstrøm og Harald Manheim, som hun omtaler som  "de mest inspirerende, visjonære og ydmyke guttene jeg har møtt i mitt liv".

Den allsidige Skrede ser frem til å ta fatt på arbeidet i MovieMask, og forteller at hun fremover skal ha ansvar for markedsføring -- en ny verden for henne.

-- Jeg forstod fort at framtiden de [Wahlstrøm og Manheim] ønsket å skape samsvarte godt med drømmene jeg har, og siden har jeg vært en lykkelig del av teamet. Vi ønsker å endre måten vi interagerer og engasjerer oss med teknologi -- for det bedre. Dette håper vi å oppnå ved å skape AR-teknologi som er morsom, enkel å bruke og tilgjengelig for de store massene.

Læringskurven er bratt, og hun er "utrolig spent" på hvilke utfordringer hun og teamet vil møte fremover.