Oslo 20171206. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) under Stortingets muntlig spørretime, onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Stortinget legger Innovasjon Norge-saken død: – Trist at en statsråd ikke vedkjenner seg sine handlinger

Publisert Sist oppdatert

Kontrollkomiteen mener næringsminister Torbjørn Røe Isaksen innrømmer at han har vært uklar. Innovasjon Norges tidligere styreleder Per Otto Dyb er ikke enig.

Mandag diskuterte Kontrollkomiteen bråket i Innovasjon Norge - og tirsdag la de saken død etter at statsråden svarte Stortinget i et brev, melder Dagens Næringsliv.

Overfor DN viser komiteens leder Dag Terje Andersen (Ap) til følgende innrømmelse fra Isaksen i brevet:

«Det er ikke en ønsket situasjon, og det er naturlig at både vi som eier og styret ser nærmere på hva vi kan lære av de erfaringene som er gjort i denne saken».

– Vi legger saken død fordi vi oppfatter den siste delen av svaret som en innrømmelse av at det har blitt skapt uklarhet, sier Andersen til avisen.

Selskapets tidligere styreleder er imidlertid ikke enig i konklusjonen - og gir Shifter følgende kommentar:

«Det er trist at en statsråd ikke vedkjenner seg sine handlinger. Det undergraver dessverre den tillit vi gjerne ønsker å ha til politikere.»

Isaksen har hele veien avvist at han instruerte Dyb. Isaksen har derimot forklart at han ga sin klare mening om at det var uheldig for Innovasjon Norge at administrerende direktør Anita Krohn Traaseth skulle byttes ut kort tid før styrelederen skulle gå, da valgkomiteen ikke hadde innstilt på en ny periode for Dyb.

Les også: NTNU-rektor kan bli ny styreleder i Innovasjon Norge