Petter Arlehed i Inventas og Kristoffer Fredriksen i Itch slår hodene sammen. Foto: Presse
Petter Arlehed i Inventas og Kristoffer Fredriksen i Itch slår hodene sammen. Foto: Presse

Ny innovasjonskjempe: Itch og Inventas slår seg sammen

Publisert   Sist oppdatert

Selskapet blir Norges største byrå av sitt slag.

Etter at den kanadiske konsulentgiganten CGI kjøpte opp Itch-eier Acando i april har det gått raskt i svingene. Acando har den siste tiden kjøpt flere selskap innen teknologi og innovasjon, blant andre Inventas.

Sammen med Bitvis, et annet av Acandos oppkjøp innen high-end elektronikkutvikling, slår Itch seg nå sammen med Inventas og blir et innovasjonshus med spesialistkompetanse innen digital og fysisk produkt- og tjenestedesign. Totalt består selskapet av 140 personer i Norge, fordelt på 7 lokasjoner.

Inventas fortsetter som eget varemerke, med CGI som sterk eier i ryggen.

-- Dette vil bli et unikt miljø, der både tidligere Itch, Bitvis og Inventas kommer til å kunne levere helt andre prosjekter ut i markedet enn hva de hver for seg har gjort til nå, sier Kristoffer Fredriksen, tidligere leder i Itch, som blir med videre i det nye selskapet.

Inventas har nå kontorer i både Trondheim, Oslo, Stavanger og Bergen, samt en spesialistavdeling i Asker. På kontoret i Oslo nærmer Inventas seg nå 40 ansatte. Oslokontoret ledes av Petter Arlehed.

-- Det er svært gledelig og inspirerende å sammen med Itch få muligheten til å bygge det jeg vil mene er Norges mest komplette designmiljø. Gjennom vår tilknytning til CGI har vi også tilgang til nasjonal og global kapasitet, gjennomføringskraft, og kompetanse. Vi får nå en vanvittig slagkraft i markedet, sier Arlehed i pressmeldingen.