Telenor åpnet IoT-lab på NTNU- Ønsker å styrke innovasjon og konkurranseevne til gründere
Fredag åpnet IoT ProtoLab sine dører for gründere, utviklere og studenter som ønsker å utvikle nye tjenester og produkter innen tingenes internett.
Det er Telenor og Wireless Trondheim står bak det nye kraftsenteret, som har som mål å øke innovasjonen, ny nasjonal kompetansebygging, samt styrke konkurranseevnen blant norske entreprenører.
– For akkurat ett år siden lanserte vi Telenor-NTNU AI-Lab og det er en glede å nå åpne et nytt teknologisk kraftsenter i Trondheim. IoT ProtoLab skal være et eksperimentelt senter for forskning og innovasjon innen tingenes internett. IoT gjør at data om våre fysiske omgivelser blir tilgjengelig i stort monn, og det skaper fantastiske muligheter for forskning og utvikling innen kunstig intelligens. De to labene i Trondheim vil styrkes av hverandre, og er et bidrag til digital industribygging i Norge, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor, i en pressemelding.
Aktivert testmiljø i hele byen
Den nye laben skal benytte seg av et IoT-testmiljø som Wireless Trondheim har aktivert i hele byen og som er koblet opp til Telenor Groups initiativ, Start IoT. Her får brukere tilgang til utstyr, utviklerportal og et eksperimentelt nettverk LPWA nett (for eksempel NB-IoT), som muliggjør pilotering og utvikling av prototyper uten større kostnader. I oktober åpner Telenor Norge et landsdekkende nett for tingene i 4G nettet via teknologistandardene NB-IoT og LTE-M.
– Formålet med IoT ProtoLab er å legge til rette for at studenter, gründere og etablert industri sammen skal kunne eksperimentere, teste og utvikle nye løsninger ved hjelp av neste generasjons IoT-teknologier, sier Thomas Ulleberg, daglig leder for Wireless Trondheim, som har den daglige driften av IoT ProtoLab, i en pressemelding.