Gründer Jimmy Westerheim og utvikler Brage Allum i The Human Aspect jakter it-kompetanse på Lviv Business School i Ukraina. Foto: Magnus Peter Harnes
Gründer Jimmy Westerheim og utvikler Brage Allum i The Human Aspect jakter it-kompetanse på Lviv Business School i Ukraina. Foto: Magnus Peter Harnes

Øst-Europa strammer grepet om nordisk tech: Her shopper norske startups kompetansen de ikke finner på hjemmebane

Publisert Sist oppdatert

Østeuropeiske it-selskaper håver inn startup-svermer fra nord, som er på desperat jakt etter teknisk kompetanse. – Vi sier ja til alt fra Norge, forteller CEO i ukrainske Relevant Software, Andrew Burak. Shifter har sjekket forholdene i øst.

– Alt folk leser om Ukraina er de tre C-ene: "Corruption, Conflict and Chernobyl". Men det er ikke hele historien. Kanskje i de østlige områdene, men det er langt unna. Nå er dere i Lviv.

Olha Syvak er regionaldirektør for UkraineInvest, en statlig institusjon dannet i 2018, hvis hovedoppdrag er å overbevise utenlandske interessenter om at Ukraina er verdt deres oppmerksomhet. Denne grå oktober-morgenen tilbringer hun i et lite, men moderne forelesningsrom på det katolske universitetet Lviv Business School, langt vest i landet. Byen, som ligger en drøy times kjøretur fra Polen og EU, har på kort tid fått status som samlingssted for den stadig ekspanderende tech-eliten øst i Europa.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her