Gründer Jimmy Westerheim og utvikler Brage Allum i The Human Aspect jakter it-kompetanse på Lviv Business School i Ukraina. Foto: Magnus Peter Harnes
Gründer Jimmy Westerheim og utvikler Brage Allum i The Human Aspect jakter it-kompetanse på Lviv Business School i Ukraina. Foto: Magnus Peter Harnes

Øst-Europa strammer grepet om nordisk tech: Her shopper norske startups kompetansen de ikke finner på hjemmebane

Publisert   Sist oppdatert

Østeuropeiske it-selskaper håver inn startup-svermer fra nord, som er på desperat jakt etter teknisk kompetanse. – Vi sier ja til alt fra Norge, forteller CEO i ukrainske Relevant Software, Andrew Burak. Shifter har sjekket forholdene i øst.

– Alt folk leser om Ukraina er de tre C-ene: "Corruption, Conflict and Chernobyl". Men det er ikke hele historien. Kanskje i de østlige områdene, men det er langt unna. Nå er dere i Lviv.

Olha Syvak er regionaldirektør for UkraineInvest, en statlig institusjon dannet i 2018, hvis hovedoppdrag er å overbevise utenlandske interessenter om at Ukraina er verdt deres oppmerksomhet. Denne grå oktober-morgenen tilbringer hun i et lite, men moderne forelesningsrom på det katolske universitetet Lviv Business School, langt vest i landet. Byen, som ligger en drøy times kjøretur fra Polen og EU, har på kort tid fått status som samlingssted for den stadig ekspanderende tech-eliten øst i Europa.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 369 kroner per måned

Bestill her

Digitalt abonnement - 3690 per år

Bestill her

Bedrift som ønsker fem eller flere tilganger

Ta kontakt med
[email protected]