Silje Gulbrandsen og Izabela Hawrylko omtales internt som ildsjelene bak det nye initiativet Microsoft for Startups Norge. Foto: Vilde Mebust Erichsen
Silje Gulbrandsen og Izabela Hawrylko omtales internt som ildsjelene bak det nye initiativet Microsoft for Startups Norge. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Microsoft-ildsjelene hentet hjem globalt startupprogram

Publisert Sist oppdatert

Nå skal teknologigiganten sitte ansikt til ansikt med norske startups. 

Silje Gulbrandsen og Izabela Hawrylko er blant dem som i snart ett år, har jobbet på spreng med å tilby Microsofts startup-program også på hjemmebane.

Det tidligere BizSpark-programmet ble i fjor erstattet med den globale organisasjonen Microsoft for Startups med ulike akseleratorer - i Europa stasjonert i London, og Berlin.

Norge var imidlertid hakket for lite.

– Men vi fikk satt sammen et lokal-team med ildsjeler, og jobber nå tett med organisasjonen i London for å bringe deres innhold hit, sier Gulbrandsen, startup-entusiast og «product marketing manager» på papiret.

Lyttet til behovet

Den norske versjonen av programmet gjør sin debut i neste uke. Deretter blir sparringspartnerne fra Microsofts europeiske startup-team, samtlige med lang gründererfaring i bagasjen, flydd fra London til Oslo for å gi en-til-en veiledning med norske startups én gang i måneden.

– Vi gleder oss virkelig til å bringe teamet vårt til Norge, bli kjent med det norske startup miljøet og dele kunnskap om hvordan du kan skalere virksomheten din globalt, sier seriegründer Warwick Hill, administrerende direktør i Microsoft for Startups Europe.

Programmets innhold er ifølge Microsoft utviklet med utgangspunkt i hva det norske startup-miljøet savnet.

– Gjennom dialog med flere startups og akseleratorer og innsikt fra et masterprosjekt fra NHH, fikk Microsoft forståelse av norske oppstartsbedriftene trenger teknisk støtte direkte fra teknologileverandørene, men også mentoring og et internasjonalt nettverk og hjelp til å skalere globalt, sier Hawrylko, «Solution Specialist» i Microsoft i Norge.

Mål om partnerskap

Programmet er uforpliktende, men kan i beste fall føre til et opptak i den globale akseleratoren - som igjen fordrer et partnerskap med teknologigiganten.

– Det norske startup-miljøet blomstrer. Det er tusenvis av dem, med innovative ideer og høye ambisjoner for vekst og skalering globalt, sier Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge.

– Globale skyplattformer, slik som Microsoft Azure er en god match for fremtidsrettede forretningsmodeller. Gjennom skyen demokratiserer vi teknologien, og gjør den tilgjengelig for startups og gründere som er avhengig av teknologipartnere for å drive sin virksomhet. Du trenger ikke å være i Silicon Valley for å bli verdensledende. Men du må være supersulten og ambisiøs, sier hun.

Fakta

  • Microsofts hovedkontor ligger i Redmond i Washington, USA.
  • Selskapet ble grunnlagt i 1975 og har i dag mer enn 115.000 ansatte over hele verden.
  • Microsoft etablerte kontorer i Norge i 1990 og har 300 ansatte ved hovedkontoret på Lysaker utenfor Oslo og 260 ansatte i Microsoft Development Center i Oslo, Trondheim og Tromsø.
  • I Norge samarbeider Microsoft med over 1700 partnere som tilbyr Microsoft sin teknologi og produkter til det norske markedet.
  • Microsoft for Startups en global markedsplass og et nettverk som fremmer samarbeid på tvers av lokale og globale økosystemer.
  • Microsoft Norge inviterer alle norske startsups til å delta på sesjonene, også de som er i en tidligere fase og som kanskje enda ikke har landet sin første kunde.
Powered by Labrador CMS