Kahoot-sjef Åsmund Furuseth. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Kahoot henter 126,5 millioner: Penger til oppkjøp
Læringsselskapet Kahoot henter inn 126,5 millioner kroner i årets andre storrunde, men presiserer at målet fortsatt er å gå i pluss neste år.
Runden kommer bare få måneder etter at Kahoot forrige gang hentet penger. I mars ble det kjent at læringsstartupen hadde tatt inn 130 millioner kroner. Investeringsrunden ble ledet av Datum Invest AS, Northzone, Creandum, Microsoft Ventures og Kahoots styreformann Eilert Hanoa.
I dag meldte altså Dagens Næringsliv at selskapet henter penger igjen. Denne gangen er den eksisterende storeieren Jan Haudemann-Andersen en av de som leder an, med 18 nye millioner inn i selskapet. Foruten ham beskrives investorene som en blanding av nordiske institusjonelle investorer og "family offices" -- storparten av dem er nye.
-- Kapitalinnhentingen tidligere i år ga en solid finansieringsstruktur for å komme til cash-positiv i 2019. Dette ligger fast. Men vi ser nå på uorganiske muligheter for å vokse, og da potensielle oppkjøp. Så dette er penger som øker kontantbeholdningen, og gjør at selskapet kan agere på de ulike mulighetene som kan dukke opp, sier finansdirektær Martin Kværnstuen til Shifter.
Han presiserer at Kahoot ikke ser på konkrete case akkurat nå. Når det gjelder aktuelle oppkjøpskandidater, vil de gå bredt ut.
-- Planen er å bygge verdens største "learning community", så vi kommer til å ha en vid innfallsvinkel på hvilke case vi vurderer, sier Kværnstuen.
Tidligere i år meldte Shifter at Disney satt på en rett til å gå inn og bli en av de større eierne i Kahoot denne høsten. For et røverkjøp på 22,5 millioner ville de da fått avtalte fem prosent av selskapet som har steget kraftig i verdi det siste året. Med tanke på at selskapet nå er verdt 2,55 milliarder kroner, betyr det at Disneys tegningsretter egentlig er verdt minst fire ganger så mye, selv med en utvanning i forbindelse med denne emisjonen.
-- Disney er ikke med i denne runden, så denne ligger der fortsatt. De har en tegningsrett som går ut ved nyttår, og dette vil bli avklart nå siste kvartal. Rent finansielt vil de sannsynligvis kunne benytte seg av den. Men Disney er et stort konsern med mange hensyn å ta, så jeg skal ikke forskuttere noe her, sier Kværnstuen.