Jørn Haukøy er General Manager i Code 11. Foto: Trond Heggelund
Jørn Haukøy er General Manager i Code 11. Foto: Trond Heggelund

Så paradoksalt at det er verdt å diskutere: IT-avdelingen en bremsekloss for digitalisering

Det er knapt nok en direktør som våger seg fremfor styre og eiere uten å rapportere om et bredt spekter av digitaliseringsinitiativer. Gjerne krydret med ett og annet virkelig “innovativt” prosjekt, helst med kunstig intelligens og blockchain.

Selv jobber jeg med å strukturere og kvalitetssikre slikt arbeid i store selskaper, men noe jeg har observert i en rekke prosjekter og selskaper, er at IT-avdelingen er bremsekloss for digitalisering!

Dette er så paradoksalt at jeg mener det er verdt å diskutere. Et typisk hendelsesforløp ser slik ut; Et team med ansvar for å utvikle digitale tjenester tar tak i en utdatert og tungvint prosess.

Sammen med et digitalbyrå finner de ut hvordan dette kan gjøres enklere og bedre for kunden. Så henvender de seg til IT og spør hvordan dette skal gjennomføres, bare for å få til svar at “nei, dette må inn på «digititaliserings-roadmap» som vi reviderte i går, neste mulighet er om fem måneder og 29 dager”, “nei, vi er midt i et annet digitaliseringsløp, kom tilbake neste år», «nei, [sett inn det som passer]”.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 369 kroner per måned

Bestill her

Digitalt abonnement - 3690 per år

Bestill her

Bedrift som ønsker fem eller flere tilganger

Ta kontakt med
[email protected]