Kahoot kåret til «hottest education startup» i Europa

Publisert Sist oppdatert

Det norske læringsselskapet til topps i de europeiske gründernes «Oscar»-utdeling.

The Europas Award går for å være den mest prestisjetunge startupprisen i Europa, og har blant annet det ledende teknologinettstedet TechCrunch som nærmeste samarbeidspartner.

Kahoot var nominert i kategorien «Hottest Education Startup», og knivet blant andre mot Mrs Wordsmith, Memrise og Busuu.

Medgründer Johan Brand gikk tidligere i år av som CEO i selskapet, før han nylig bestemte seg for å gå helt ut av den daglige driften. Men han har fortsatt både aksjer og et varmt hjerte i Kahoot.

– Nå er jeg ganske stolt faktisk. Dette er viktig for den norske techbransjen, for læringsteknologi og for hele teamet som har vært med på reisen, svarer Brand på spørsmål fra Shifter.

Også i fjor ble Kahoot nominert. I en debatt om slike priser egentlig betyr noe som helst for startups, påpekte Brand at at mange priser ofte er mer PR for organisasjonene bak prisen enn for selve startupen. Men Europas-prisen peker seg altså ut som stas å vinne, selv for de største.

− Europas Awards har kredibiliteten, med vinnere som Supercell og Spotify de siste årene. Det meste av det europeiske tech-miljøet deltar. Og til og med amerikanerne bryr seg, ettersom Techcrunch legger sin vekt bak det, sa Brand til Shifter.