Hans Martin Espegren og Kari Nordholm i Urban Sharing. Foto: Urban Sharing

Fra tog til bysykkel: Kari Nordholm er ny «data scientist» i Urban Sharing

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 7. februar 2019

Kari Nordholm har tidligere jobbet med kapasitet i Jernbanedirektoratet, og skal nå utvikle løsninger for Urban Sharing. 

Nordholm ser frem til å jobbe med kollegaene sine, som hun beskriver som «flinke og lidenskapelig engasjerte mennesker». Hun trekker frem at selskapets flate struktur, samt det at man jobber tett med andre fagfelt og tett på det som skjer på gaten, er noe av det unike ved selskapet.

— Denne jobben skilte seg ut for meg fordi det å få muligheten til å bidra til bærekraftig vekst i byer og påvirke folks liv i en positiv retning er veldig meningsfylt. Det er også så mange spennende data å grave seg ned i, det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre, sier Nordholm.

– Urban Sharing bruker også i stor grad data analyse og maskinlæringsmodeller som grunnlag for beslutninger, sier hun.

– Sterk analytisk bakgrunn

Som «Data Scientist» i Urban Sharing får hun en nøkkelrolle i å utvikle modeller, algoritmer og verktøy til Urban Sharing sin plattform for delt mobilitet. Nordholm sier at det står klart for henne at «det er kjempegøy å være Data Scientist hos Urban Sharing».

Tidligere har hun jobbet med Subsea-teknologi, i Jernbanedirektoratet med kapasitet og i tillegg har hatt et IT-internship i Silicon Valley. Hans Martin Espegren, Urban Sharing sin leder for Data Science-teamet, forteller hvorfor det må bli akkurat Kari Nordholm som får den stillingen som Data Scientist.

— Kari har en sterk analytisk bakgrunn, er strukturert, dyktig til å prioritere de riktige oppgavene, og god til å formidle resultater. Samtidig er hun engasjert for å løse fremtidens mobilitetsutfordringer. Som et lite team er vi avhengig av å gjøre gode ansettelser, og vi er derfor veldig glad for å ha fått Kari ombord!, forteller Espegren.
Les også: De ukjente gründerne snudde opp ned på Oslo-trafikken: Nå har de bikket to millioner turer bare i år

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.