Nina Walberg (Head of Data & Insight) og Kjetil Åmdal-Sævik (leder av Data Science), begge nyansatte i Kolonial.no.

Kolonial.no ruster opp: Henter fra Schibsted og Elkjøp

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 23. januar 2019

Kolonial.no skalerer opp innen data og analyse, og har ansatt Nina Walberg og Kjetil Åmdal-Sævik. 

Nina Walberg har tidligere jobbet i Schibsted, men går nå til stillingen som Head of Data & Insight i Kolonial.no. Kjetil Åmdal-Sævik regnes som svært viktig for maskinlæringsmiljøet i Norge, og går fra å ha ledet «Data Science» i Elkjøp, til å bli leder for det samme fagområdet hos Kolonial.no.

Han forteller at han anser sin nye arbeidsplass for å være «bunnsolid», og at alt ligger til rette for at Kolonial.no vil lykkes innen kunstig intelligens.

— Det finnes knapt noe selskap som har større muligheter eller bedre forutsetninger for å realisere forretningsverdi ved hjelp av avansert analyse og maskinlæring enn Kolonial.no. Hele verdikjeden er som skreddersydd for bruk av kunstig intelligens i alle kriker og kroker, og med de ambisjonene selskapet har på både kunde- og logistikksiden vil dette også være helt nødvendig, sier Åmdal-Sævik i en pressemelding fra selskapet.

Walberg ser frem til å «utfordre sannheter i dagligvarebransjen», ved drive bruk av data.

— Kolonial.no er et veldig spennende selskap med et tilbud som gjør hverdagen bedre for veldig mange. I det ligger det utrolig mange analytiske muligheter som jeg gleder meg til å jobbe med. Både i det fysiske og det digitale kan vi med smart bruk av data forbedre tilbudet til kundene og utfordre sannheter i dagligvarebransjen. Det handler om alt fra tilpassede kundeopplevelser til bedre flyt av varer, sier Walberg.

— Har et unikt utgangspunkt

Både Walberg og Sævik-Åmland oppgir at de ulike analyse- og maskinlæringsmulighetene i Kolonial.no er noe av det særlig attraktive ved stillingene de nå er ansatt i.

Espen Sundve, som selv gikk fra Schibsted til Kolonial.no i fjor, der han i dag jobber som produktdirektør, ser frem til å få med Walberg og Åmdal-Sævik på laget.

— Med egenutviklet teknologi og full kontroll på data i alle ledd har vi i Kolonial.no et unikt utgangspunkt for å radikalt forbedre kundeopplevelsen og logistikken vår. Vi har fått til mye så langt, men har enda større ambisjoner fremover. Ansettelsen av Nina og Kjetil, noen av de beste i Norge på data og analyse, markerer i så måte bare starten på et år der vi skal vokse med mange flere utviklere, designere, data scientists, devops og product managers, sier Sundve i pressemeldingen.

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.