Næringsminister Monica Mæland fikk før valgkampen omvisning av Karl Munthe-Kaas i de forholdsvis nye lokalene til Kolonial.no. Foto: Håkon Jacobsen, NFD

Konkurrenten gir opp, mens Kolonial nærmer seg milliarden

Inntektene fortsetter å øke for Karl Munthe-Kaas og de andre gründerne i Kolonial.no. Mens det er over og ut for 123 Levert.

Nettmatleverandøren klokket 800 millioner i omsetningen i fjor, melder Finansavisen.

– Det går strålende nå og veksten er fortsatt jevnt sterk. Vi landet på ganske nøyaktig 800 millioner i omsetning i fjor. Ut over det kan jeg si at vi fortsatt har store tap, som må påregnes i oppstarten, sier Karl Alveng Munthe-Kaas, daglig leder i Kolonial.no til avisen.

Det er en markant oppgang i inntektene fra året før. Da økte omsetningen med 465 prosent fra 2015 til 2016, fra 75 millioner kroner til 424 millioner. Samtidig tapte nettmatbutikken 119 millioner i 2016, noe de altså fortsetter med i år, med velsignelse fra investorene.

Nedenom og hjem

Like bra går det ikke med 123 Levert. Finansavisen melder at selskapet har levert oppbud, etter at det har gått omtrent 21 millioner i underskudd siden oppstrten i 2013.

Den første skiftesamlingen ble avholdt på torsdag. Største eier i selskapet er Hege Holding, som eies av Hege Høili Frafjord, datter av tidligere Europris-eier Terje Høili.

Flytting og lunkne investorer

I oppbudsbegjæringen oppga selskapet å ha gjeld på cirka 23,6 millioner kroner. Konkursen skal delvis skyldes kostnader i forbindelse med flytting. Selskapet har heller ikke klart å øke inntektene. Konkurransen har også blitt tøffere, forklarer selskapet. Det gjorde at det var krevende å få med seg investorer videre.

– Selskapet hadde beregnet at de måtte nå en årlig omsetning på 37 millioner kroner for å gå i null. Dette hadde man beregnet ville skje i 2020. Inntil da ville driften gå med betydelige underskudd hvert år, og man var derfor avhengig av kapitaltilskudd, sier bostyrer til Finansavisen.

 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Ledige stillinger

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg