Nicolai Kirkeng Vennerød med gründerne Kristoffer Almeland (midten) og  Torgeir Hovden.
Nicolai Kirkeng Vennerød med gründerne Kristoffer Almeland (midten) og Torgeir Hovden.

Rekrutteringsgründere rekrutterer fra Schibsted og Bonnier

Publisert Sist oppdatert

Nicolai Kirkeng Vennerød og Martin Solli går til Vilect.

Rekrutteringsplattformem strømlinjeformer rekrutteringsprosessen helt fra stillingsutlysning til ansettelse, foreløpige resultater viser en effektivisering på inntil 70 prosent, ifølge gründerne Kristoffer Næss Almeland og Torgeir Hovden. Videointervjuer og automatisert sortering av søkere er blant funksjonene. Nå har Vilect selv rekruttert.

Nicolai Kirkeng Vennerød forlater Bonnier Media hvor han de siste tre årene har vært med på å bygge opp deres digitale satsning. Som digital forretningsutvikler har han jobbet i navet under Trond Juliussen og utviklet selskapet redaksjonelt, kommersielt og teknisk.

– Jeg har satt stor pris på tiden min i Bonnier Media og lært mye av å jobbe med så flinke og kreative mennesker. Bonnier Media har fått til mye og har klart å gjennomføre noen viktige strategiske grep som tar innover seg det nye medielandskapet, og har tro på fremtiden for selskapet. Muligheten jeg ser i Vilect er allikevel for god til at jeg kan la være å prøve, så dette måtte jeg bare gjøre, sier Nicolai Kirkeng Vennerød om avgangen til startupbransjen.

 Martin Solli.
Martin Solli.

Martin Solli gir seg i Schibsted. I FINN.no har Solli jobbet som utvikler i FINN Oppdrag og i Penger.no, og høsten 2016 jobbet han for Schibsted i Barcelona med å utvikle deres global komponenter.

– Jeg tar med meg verdifull erfaring og kunnskap etter å ha jobbet med mange uhyre dyktige og dedikerte folk i FINN.no. Deres kultur for innovasjon, produktutvikling og solide tekniske løsninger vil jeg ta med meg når jeg nå skal bygge opp et teknisk miljø for Vilect, sier Solli.

Fornøyd gründer

Gründer Kristoffer Almeland er glad for å få med de to på laget.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått med Nicolai og Martin på laget. Nicolai sin kreativitet og prosjektledererfaring er viktig for å opprettholde fremdriften til selskapet i utviklingsløpet, mens Martin har en solid utviklingsbakgrunn og vil få hovedansvaret for utviklingen av selve plattformen, forteller Almeland.

Vilect holder til på StartupLab i Oslo.


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. 20. april går vi "live" med konferansen The Shift - stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper:

Foruten en lang rekke ledende norske gründere, kommer gründeren av Indiegogo, investorer fra Creandum, Northzone, Point Nine Capital, Bauer Venture Partners, EQT Ventures og mange, mange flere. Growth hacking, salg, funding, rekruttering og teknologi - og det du måtte trenge av triks og tips fra noen av de beste hodene.

Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.