Kristin Skogen Lund. Foto: Jarle Naustvik / Flickr
Kristin Skogen Lund. Foto: Jarle Naustvik / Flickr

Slutter i NHO -- blir konsernsjef i Schibsted

Publisert Sist oppdatert

Kristin Skogen Lund slutter som administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) for å bli ny konsernsjef i Schibsted Group.

Skogen tiltrådte som administrerende direktør i NHO i november 2012. Hun kom da fra stillingen som konserndirektør i Telenor. Hun var også NHOs president fra 2010 og fram til hun tiltrådte som administrerende direktør.

-- Vemodig

– Det blir vemodig å slutte i NHO etter seks helt fantastisk spennende og meningsfylte år, men jeg gleder meg samtidig stort til å begynne i Schibsted – et spennende selskap som jeg kjenner godt etter mange år i ulike stillinger der fra 1998 til 2010, sier Skogen Lund i en pressemelding.

Kristin Skogen Lund vil stå til disposisjon for NHO fram til 1. desember. Ole Erik Almlid, som fungerer som administrerende direktør mens Skogen Lund går på Forsvarets høgskole, vil fortsette som fungerende NHO-sjef inntil ny leder er på plass.

– Jeg er veldig glad for at kunne ønske KristinSkogen Lund velkommen som Schibsteds nye konserndirektør. Jeg er overbevist om at hun er den rette lederen for den nye fasen som Schibsted nå går inn i, sier Schibsteds styreformann Ole Jacob Sunde.

Splitter opp

Ansettelsen av Skogen Lund skjer samtidig som Schibsted foretar en omorganisering av virksomheten og deles opp i to, der et nytt internasjonalt selskap – foreløpig kalt MPI – skal konsentrere seg om internasjonale rubrikkannonser. Dette selskapet skal ledes av nåværende konsernsjef Rolv Erik Ryssdal.

Skogen Lund skal lede Schibsted ASA, som skal konsentrere seg om virksomheten i Norge, Sverige og Finland, inkludert rubrikkannonsevirksomheten i finn.no, blocket.se og tori.fi.
Ryssdal vil fortsette i sin nåværende stilling fram til Skogen Lund overtar.

[email protected]

Powered by Labrador CMS