Bjellesermoni på Oslo Børs i sommer da Lavo TV gikk på børs, Tom Roger Sokki i midten. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
Bjellesermoni på Oslo Børs i sommer da Lavo TV gikk på børs, Tom Roger Sokki i midten. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Full isfront mellom Lavo TV og långiver: Jobber for å redde selskapet

Publisert Sist oppdatert

Styret i Lavo TV jobber nå med en løsning for selskapets videre drift. 

Denne uken ble det kjent at styret i Lavo TV forslår å avvikle selskapet et halvt år etter børs-debuten, primært grunnet gjeldsforpliktelser.

Investeringsselskapet Alpha Blue Ocean skal ifølge gründer Tom Roger Sokki ikke ha kommet med pengene de i henhold til finansieringsavtalen skulle ha betalt 21. desember, skriver Finansavisen.

Styreleder Dag Skansen opplyser overfor Shifter at selskapet nå arbeider med en løsning for selskapets videre drift, og at det i den prosessen vektlegges aksjonærer og samarbeidspartnere.

– Vi kommer tilbake til dette når vi har noe nytt om situasjonen, sier Skansen videre.

Alpha Blue Ocean gikk i fjor inn med 10 millioner kroner gjennom såkalte dødsspirallån der selskapet har hatt konverteringsrett til aksjer der en stadig lavere aksjekurs ville gi stadig flere aksjer, skriver Finansavisen.

Rundt to millioner skal være konvertert, men ABO har fortsatt drøyt halvparten av gjelden i Lavo.

– ABO har vært uredelige og ikke oppfylt intensjonen om å være langsiktig. Styret ble nok passivisert som følge av at de trodde ABO kunne være en del av løsningen. Nå er det isfront mellom selskapet og ABO, sier Sokki til avisen.

På spørsmål om han tenker å ta et initiativ for å starte på nytt, svarer gründeren:

– Hvis det blir et alternativ så må det vurderes. Det er mer enn 300 aksjonærer i selskapet som ønsker at vi skal lykkes. Men det må løses noen umiddelbare problemer før vi kan gjøre noe mer.

Pierre Vannineuse i ABO besvarte ikke Finansavisens henvendelser i går.

Fakta:

● LAVO.TV ble lansert i 2016 og utvikler mobilløsninger for TV-bransjen, basert på det faktum at medievanene er i stor endring og TV-innholdet er i direkte konkurranse med skjermmedier som smarttelefoner og nettbrett.
● I realtid får seerne tilgang på høydepunkter innen de mest attraktive sportsarrangementene gjennom appen.
● LAVO.TV fungerer samtidig som et sosialt medium, der brukerne kan kommunisere seg imellom.
● LAVO.TV streamer i tillegg ekstrasendinger, et eksempel er når Paradise Hotel-deltakerne på direkten kommuniserer direkte med publikum før og etter sendingene.
● Selskapet er samlokalisert med Nordens største medieselskap, MTG Group.
● LAVO.TV kapitaliserer opp virksomheten for å utvikle tjenestene og innholdet ytterligere, samt etablere seg i nye markeder.