Gründerne fra Learnlink i front -- med pengepremien -- i etterkant av kåringen. I bakgrunnen og på siden sees gründere fra de andre startupene, og investorene som avgjorde hvem som skulle vinne. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Learnlink vant 950.000 kroner: "Vi har bootstrappet hele veien, men nå er det på tide å gi gass"

Publisert Sist oppdatert

Learnlink vant 950.000 kroner i Angel Challenges første investorprogram for kreativ næring. Men det er bare første del av en større investorrunde.

Fem bedrifter har vært en del av det nye investorprogrammet, som er støttet av Innovasjon Norge og Kulturdepartementet. Helt til topps gikk Learnlink -- den digitale plattformen som tilbyr privatlærere og leksehjelp til barn og unge for en billig penge. Premien var en investering på 950.000 kroner fra investorene i programmet. Det er kjærkomment for en ung bedrift som hittil ikke har hentet kapital fra eksterne investorer.

-- Vi har bootstrappet hele veien, men nå er det på tide å gi gass, vi ønsker å bruke dette som et springbrett på emisjonen vi er på vei inn i. 400 fornøyde familier og elever viser at vi gjør noe riktig og nå gleder vi oss til å gjøre skolen gøy for enda flere elever, sa gründer Tellef Tveit i Learnlink da det var klart at oppstartsbedriften som holder til på StartupLab i Oslo, gikk seirende ut av konkurransen.

Fantastisk moro

Tveits gründerkollega Jonas Hyllseth Ryen holdt pitchen under kåringen i dag, og la ikke skjul på at teamet er veldig stolte.

-- Dette er fantastisk moro. Vi er så stolte over at vi har vunnet investorkåringen -- ikke minst fordi de andre bedriftene som har deltatt er veldig profesjonelle og flinke. Nå skal vi stå på enda mer. Disse pengene skal vi virkelig få bruk for, sier en lykkelig Ryen.

Da Ryen stod på scenen tirsdag kveld, før vinnerbedriften ble kåret, pekte han på de høye økonomiske kostnadene for familier som skulle hyre inn privatlærere -- eller leksehjelper -- og at det var blant hovedårsakene til at han ønsket å starte Learnlink.

-- Familien til jenta jeg var privatlærer for hadde ikke lenger råd til å betale meg de 700 kroner timen det kostet å ha meg som privatlærer. Av de 700 kronene fikk jeg kun 200 kroner -- resten forsvant i systemet. Jeg ønsket å endre dette, så hun kunne fortsette å ha privatlærer, sa Ryen fra scenen.

Skåret høyt

Investorprogrammet de fem gründerbedriftene har vært en del av har i løpet av totalt åtte samlinger gitt 16 gründere opplæring innen hvordan man "identifiserer og velger ut investeringsklare bedrifter, utfører selskapsgjennomgang, og fullfører en investering.

-- Learnlink var det teamet som skåret høyest i diskusjonen i juryen da vi vurderte bedriftene, så for min egen del var dette ikke en vanskelig avgjørelse, sa en av dommerne i etterkant av kåringen.

Gode venner

Christine Steinsholt i Listfully har laget en podcast om hennes gründerreise. Foto: Lucas Weldeghebriel

Tidligere på kvelden, før kåringen, fremhevet Ryen at han unnet alle kandidatene å vinne Angel Challenge.

-- Vi har blitt virkelig gode venner og har hengt mye sammen i de ukene dette har vart. Det har vært veldig lærerikt og verdifullt, og uansett om vi vinner eller ikke føler jeg at vi har fått mye ut av opplevelsen, sa Ryen til Shifter en knapp time før han og teamet ble pekt ut som vinnere.

De andre fire bedriftene i finalen for investorprogrammet var: Bold Books (en nettløsning der man kan lage sine egne bøker), Ope (møbeldesignselskap), Soohia (klesdesigner) og Luado (nettsted for kjøp og salg av småjobber).


Podcast alert! Christine har tatt permisjon fra jobben for å starte et selskap. I episode 4 snakker hun med Pål T. Næss i Innovasjon Norge om hvorfor de ikke ville støtte henne.

Last ned podcasten i Itunes eller den podcast-klienten du måtte bruke. 

Hør episoden her.