Administrerende direktør Ådne Skjelstad i Lendo.

Lendo inn i varmen hos Finans Norge: «Skal bidra med en annerledes stemme»

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 15. juli 2019

Forbrukslån-tjenesten er tatt opp som nytt fintech-medlem.

Finans Norge har siden høsten 2018 åpnet for medlemskap av fintech-selskaper, så langt representert ved Funding Partner, Kredd.it og nå Lendo.

– Vårt medlemskap i Finans Norge vil være med på å gi en annerledes stemme i diskusjonen om markedet og fremtiden for forbrukslån og usikret kreditt, kommenterer administrerende direktør Ådne Skjelstad i Lendo i en melding.

– Som en transparent og digital sammenligningstjeneste ønsker vi å ta en synlig og pro-aktiv rolle for å være med å påvirke utviklingen, både for bankene og kundene.

Lendo er eid av Schibsted og kom til Norge i 2011. Selskapet baserer seg på digitale låne- og kredittforespørsler for privatkunder og banker.

– Lendo vil bidra med ny innsikt og erfaring på et område som er svært mye diskutert både i media og blant politikere, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge.

Skjelstad viser til at Lendo var den første aktøren som lyktes med en fullintegrert API-basert løsning for å kunne gi lånesøkere svar i sanntid, med reelle lånetilbud.

97 prosent av søknadene som kommer inn via Lendo.no er nå digitale, opplyser Skjelstad videre.

Les også: Seks måneder før den planlagte lanseringen av en regulatorisk sandkasse for fintech, beskrives prosessen i Finanstilsynet som «lukket»

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.