CFO Lise Fulland er en av flere nyrekrutteringer til StartupLab det siste året. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
CFO Lise Fulland er en av flere nyrekrutteringer til StartupLab det siste året. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Lise Fulland går fra Schibsted til StartupLab. Skal vise at det lønner seg å investere i startups

Publisert Sist oppdatert

Lise Fulland var «cash manager» i storkonsernet Schibsted. I StartupLab skal hun ligge tett på voksende oppstartsbedrifter. 

–StartupLab skal bidra til flere vekstkraftige teknologibedrifter, det gjør vi blant annet igjennom mentorer, adgang til nettverk, rekrutteringstjeneste og kapital. Jeg ser frem til å komme tett på gründerne, og bli kjent med problemstillingene de står ovenfor, sier Fulland.

Finansiell historiefortelling

StartupLab har opplevd en ekstrem vekst siden oppstarten i 2012 og Fulland skal bidra til å etablere en robust plattform som øker både effektivitet og prosesskvalitet. Hun vil også følge opp den voksende porteføljen til investeringsvirksomheten. Ansettelsen er en del av fokuset på systemverdiene som skal bygges rundt virksomhetsområdene til StartupLab, herunder englefondet Founders Fund.

– Det er et viktig poeng at investorene i Founders Found selv er gründere, som ønsker å bidra til verdiskapning gjennom råd og minst like viktig er at de byr på nettverket, ikke bare kapital, påpeker  Fulland.

Grunnen til at få investerer i denne fasen, henger sammen med en svært dårlig verdihistorikk for startups – dette helt tilbake siden .com, ifølge den nye økonomisjefen.

– Vi håper å kunne bevise startups som investeringsverdig gjennom vår tilnærming til risiko. Det er fremdeles tidlig, men vi håper det blir en god finansiell historiefortelling. Etter hvert som verdiskapningen materialiserer seg, senker det terskelen for at enda flere vurderer teknologiselskaper i tidligfase som attraktivt, sier Fulland.

Altmuligøkonom

Fulland har en master i økonomi, samt en Executive MBA i finans, og er autorisert finansanalytiker.

– I god gründerånd må jeg brette opp ermene og ta i. Alt fra reiseregninger, interne rutiner, rapporteringssystemer til etter hvert også å hjelpe gründerne direkte.

 

Tips oss om nyansettelser i tech og finans: [email protected] og [email protected]


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Hør også vår seneste podcast med Marius Aabel i No Isolation. Han sluttet i oljebransjen for å lage roboter som hjelper langtidssyke barn. forteller om det glade 80-tall, med programmering på papir og etterhvert på Commodore 64. I podcasten får vi høre om lærdommene fra tidligere prosjekter innen videostrømming og nettdating. Om hvorfor No Isolation har lyktes godt så langt – om strategien, jobbingen, rekrutteringen, de smarte avtalene, investorene og det gode arbeidsmiljøet. Han forteller også om selskapets nye satsing på eldre. Og hvis noen skulle lure på hvorfor han fortsatt er single eller hvor lenge han skal leve, får dere selvfølgelig vite det også.

Hør hele podcasten med Aabel på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».

 

Powered by Labrador CMS