Natalia Angela Gibson, landssjef i Lunar Way. Foto: Lunar Way.
Natalia Angela Gibson, landssjef i Lunar Way. Foto: Lunar Way.

Hun skal lede utfordrerbanken Lunar Ways inntreden i Norge

Publisert Sist oppdatert

27 år gamle Natalia Angela Gibson blir ansvarlig for Lunar Way sin satsning i Norge.

Shifter har tidligere skrevet om at danske LunarWay skal satse i Norge, som til nå har tilbudt en app for bedre økonomistyring, og forhåndsbetalte betalingskort.

Nylig ble det kjent at de fikk banklisens i Danmark, som også kan overføres til Norge.

Nå har Lunar Way ansatt Natalia Angela Gibson til å lede banken i Norge.

Hun kommer fra en stilling som forretningsutvikler i Plato Group.

-- Lunar Way er et godt eksempel på hvordan teknologi bidrar til å endre en tradisjonell bransje. Det er et innovativt, ekspansivt og spennende selskap som på få år har vokst enormt. Enkelt forklart er Lunar Way en bankapplikasjon som skiller seg fra mengden. Det er et reelt alternativ til den tradisjonelle måten å håndtere økonomien på, sier hun i en pressemelding.

Skal ta banklisensen til Norge

På mindre enn fire år har Lunar Way utviklet seg fra å være en liten tech start-up til et selskap med mer enn 100 ansatte i Sverige, Danmark og Norge. Tjenesten har mer enn 100.000 brukere i Skandinavia, og håndterer mer enn én million transaksjoner i måneden.

-- Det er veldig spennende å komme inn i Lunar Way nå som det jobbes med å bygge en bank fra bunnen av og ta den nye banklisensen til Norge. Hvilket betyr at norske brukere på sikt vil kunne håndtere økonomien hos oss som i hvilken som helst annen bank. I tillegg har vi unike tjenester som for eksempel lar deg handle gebyrfritt i utlandet og i utenlandske nettbutikker. Det er en ære å få en sentral rolle i et så fremoverlent selskap, sier hun.

Viktig med lokalkunnskap

Ken Villum Klausen, gründer og administrerende direktør i Lunar Way, sier ansettelsen av Natalia er en naturlig del av selskapet mål om å få skikkelig fotfeste på det norske markedet.

-- Norge er et marked hvor det er vanskelig å få innpass. Noe som blant annet skyldes at tradisjonelle banker har klart å digitalisere og reposisjonere seg. Samtidig finnes det ingen tilsvarende tjenester som Lunar Way, og jeg tror derfor vi vil utgjøre en forskjell. Med Natalia på laget får vi uvurderlig lokalkunnskap som gjør det lettere å tilpasse og utvikle tjenester og løsninger for det norske markedet, sier han.

Skal gjøre Lunar Way mer kjent

På spørsmål om hva som i første omgang blir hovedoppgaven som fersk landssjef, sier Natalia at det først og fremst blir å gjøre tjenesten mer kjent på det norske markedet.

-- Min jobb blir til å begynne med er å sørge for å gjøre Lunar Way ytterligere relevant for norske forbrukere. Det vil derfor i stor grad handle om å bygge merkevare, inngå partnerskap og bygge kundedatabase. Vi har klare mål samtidig som vi er opptatt av organisk vekst, sier hun.

Powered by Labrador CMS