Holger Hussmann går inn i stillingen som R&D Manager i GSGroup. Her sammen med divisjonsdirektør Morten Berntsen. Foto: GSGroup
Holger Hussmann går inn i stillingen som R&D Manager i GSGroup. Her sammen med divisjonsdirektør Morten Berntsen. Foto: GSGroup

Mannen bak bluetooth-teknologien går til GSGroup: -- IoT er ofte bare et buzzord, her er det en virkelighet

Publisert Sist oppdatert

Etter mange år hos store aktører som Telenor og Nokia, går Holger Hussmann blir R&D Manager hos GSGroup.

Hussmann har en PhD innen teknologi fra universitetet i Aachen, og har i tillegg en lang fartstid innen teknologi. Han har blant annet jobbet 18 år i Nokia, samt 5 år i Telenor og var med å utvikle bluetooth-teknologien som ble lansert tilbake i 1998.

-- Jeg har jobbet med trådløs teknologi i mange år, og det har lært meg mye om både teknologi og business som jeg nå får tatt med meg inn i en ny rolle, sier Hussmann.

Han jobbet også med å utvikle Telenor's asiatiske app WowBox, og de siste årene har han jobbet for Elliptic Labs i Oslo. Nå går han til GSGroup, en av europas ledende leverandører av flåtestyringsløsninger som tilbyr full integrasjon til felthåndteringsløsninger som Handyman eller Smartday.

Hvorfor gikk du for akkurat denne jobben? 

-- IoT blir ofte brukt som et buzzord, men hos GSGround er det en realitet, og de har koblet ting sammen i mange år allerede, og har bygget en profitabel organisasjon rundt det. Dette er et selskap som jobber i front av teknologi, og hvor mye løsningen blir utforsket og testet.

Hva skal du jobbe med? 

-- Som R&D Manager vil jeg lede produkt- og teknologiutviklingen, og utvikle nye IoT-produkter.

Hva ser du frem til? 

-- Mitt mål er å drive innovasjon og bruke teknologi til å bygge de mest konkurransedyktige produktene. Sensorteknologien har utviklet seg de siste fem årene, og vi ser små batteridrevne sensorer, ved hjelp av ulike tilkoblingsløsninger fra Mesh til LTE / NB-IoT eller CatM. Dette gjør det mulig å bygge helt nye produktkonsepter som strekker seg fra løsninger for PropTech, som forutsigbart vedlikehold, eller sensorbasert beholdning og ressursadministrasjon.

Divisjonsdirektør Morten Berntsen er svært glad for å få Holger med på laget.

-- Kompetansen Holger har vil styrke oss betraktelig med hensyn til å gjennomføre store prosjekter og nye løsninger. Vi går en spennende tid i møte både med tanke på anvendt sensorteknologi og IoT-sektoren for øvrig, og vi ønsker Holger hjertelig velkommen til oss, sier han.

Powered by Labrador CMS