Marianne Bratt Ricketts i Vibbio. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Marianne Bratt Ricketts i Vibbio. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Podcast med Marianne Bratt Ricketts: Slik skal hun ta verden med smart video. Herdet med hardt arbeid i London og gründing i landsbyer som forsvinner i skred

Publisert

Vibbio-gründeren om hvordan de bygde et solid selskap på rekordtid, og at det har vært greit å ha vært ute en vinternatt før. Nå girer de opp internasjonalt og leker med kunstig intelligens.

Det er bare litt over ett år siden Marianne Bratt Ricketts og Stine Norum gründet Vibbio. Da hadde de jobbet i innovasjonsmagasinet Innomag, og lært hverandre å kjenne. Sammen har de vært startupdynamitt. For i løpet av kort tid har de klart å bygge et selskap med 14 ansatte og overskudd allerede i første år. I denne podcasten forteller Bratt Rickets om hvordan de har jobbet, og at pilene går videre oppover.

– Det var digg å gå inn i juleferien med et forhåndssalg på halvannen million kroner for de første tre månedene, forteller hun i Shifters seneste podcast.

Konseptet er altså videoer på maksimalt ett minutt, med en uimotståelig «hook» i starten. Ifølge undersøkelser er dette omtrent den tiden folk flest klarer å absorbere i en travel hverdag.

– Vi var så heldig at vi fikk vår første store kunde etter seks dager. Så vi har aldri hatt «burn rate» eller røde tall, sier Bratt Ricketts.

Nylig skrev Shifter om at Vibbio etablerer kontorer i Danmark og henter inn erfarne Martin Hauge som styreleder. I podcasten forteller hun hvordan Vibbio skal gå fra å være en videoprodusent til å bli et stadig tyngre techselskap – som blant annet bruker avansert plattformteknologi og kunstig intelligens i produksjonslinjen.

Vi får høre om tiden på kostskole, og hvordan det og knallhard jobbing som grafisk designer i London har staket ut kursen. Hun forteller også om sitt første gründerprosjekt, da hun og mannen drev skiskoler i alpene, og de fikk barn midt oppi det hele. Om da landsbyen ble gravlagt av et gigantskred. Om hvordan det å miste noen i snømassene gir deg perspektiver når gründerlivet går opp og ned. Om hvordan hun klarer å beholde roen i kritiske situasjoner. Samt mye, mye annet.

Hør hele podcasten med Marianne Bratt Ricketts på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».

Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Powered by Labrador CMS