Norske Timely lanserer ny plattform som automatisk vil logge alt du gjør
Timeførings-appen Timely, som er gründet av Mathias Mikkelsen, lanserer i dag «Memory». Det er en ny funksjon som automatisk logger alt du gjør: alt fra filer du jobber med, nettsider du besøker og apper du bruker, slik at du vet hvor mye tid du har brukt på ulike ting.
– Deretter er det en algoritme som analyserer dataen for å skjønne hva som bare er støy, hvor lenge du faktisk har jobbet på noe og som grupperer ting på en naturlig måte. Alt ender opp i en tidslinje hvor du enkelt kan se alt du har gjort og hvor lang tid det tok, sier Mikkelsen til Shifter.
–Hvorfor er det viktig å tracke absolutt alt du gjør?
–Nytteverdien kommer ned til en ting; prøv å tenk på hva du jobbet med mandag forrige uke og hvor lang tid det tok. Det er umulig å svare på. Når du skal føre 100 NOK pr time, blir det mye tapt inntekt. Med Memory står faktaen svart på hvitt. Du jobbet med denne presentasjonen i Powerpoint fra ti til kvart over tolv mandag forrige uke, sier Mikkelsen
–Men hvis jeg har word oppe, tracker den at jeg faktisk bruker programmet, eller bare at programmet er åpent?
Hele poenget med trackeren til Memory er at den skal skjønne hvor lenge du faktisk jobbet, ikke bare hvor lenge et vindu bare var åpent. Så i tidslinja til Memory vil den vise faktisk arbeidstid, forteller gründeren.
–Hvordan skiller dette seg fra eksisterende tracking-tjenester, som for eksempel Toggle og RescueTime?
–Toggle er fortsatt bare en manuell logge-app, så ikke så mye å sammenligne seg mot der. Memory skiller seg derimot fra RescueTime på to veldig viktig måter. For det første så tracker RescueTime kun hvor lenge et vindu var aktivt på maskinen din. F.eks at Word var aktivt totalt 19 minutter i løpet av en dag. Bytter du til Chrome stopper den å telle. Det er rimelig ubrukelig informasjon, og gir ikke et godt bilde av hvordan folk jobber, sier Mikkelsen
Han forteller at en arbeidsoppgave kan bestå av mange forskjellige apper og vinduer.
–Du skriver i word, deretter hopper du til en annen kilde for å lese deg opp på noe. Så sender du en mail til noen med et spørsmål, og deretter tilbake til Word igjen. Den reelle arbeidstiden er ikke at du hadde vinduet til word oppe, men alt sammen fra du startet til du sluttet. Memory viser deg den faktiske arbeidstiden, hevder Mikkelsen, og poengterer at «Memory» også tar i bruk flere kilder enn RescueTime.
– Dette må jo være det perfekte verktøyet for å overvåke sine ansatte. Ser du noen problematiske sider der?
– Personvern er noe vi tar utrolig seriøst og det er veldig viktig for oss at den ansatte, og kun den ansatte alene, har tilgang til dataen fra Memory. Ingen sjef eller kollega har tilgang til dataen som automatisk lagres om deg, sier gründeren.
–Hva er du mest stolt av ved produktet ditt det siste året, og hvilken tabbe har du gjort som du gjerne skulle vært foruten?
Det må være to ting jeg er mest stolt av: En fullstendig re-write av hele systemet (alt er ikke lansert enda) og splitter nytt design rett før jul. Den største tabben vi gjorde er at vi ikke testet Day View, som var en annen vri på automatisk timeføring, godt nok i fjor før vi lanserte. Konseptet var riktig men gjennomføringen helt feil, sier Mikkelsen.
–Hvordan var gjennomføringen feil?
–Det var mange grunner til det. En av de var f.eks at vi integrerte med RescueTime og fikk kun data som "12 minutes in Word” i løpet av en dag. Det løste ingen ting. Også var alt splittet opp i såkalte widgets, som gjorde at dataen ikke kunne relateres og sees i forhold til hverandre. Det viste seg å være kritisk, forteller Mikkelsen.
Timely hentet åtte millioner kroner i mai 2016 fra blant annet SNÖ Ventures og 500 Startups.
–Åtte millioner holder ikke spesielt lenge. Skal dere hente nye penger snart?
–Hehe, det er helt riktig at åtte millioner ikke holder lenge. Det holder derimot lengre enn man kanskje forventer hvis det forvaltes riktig. Planen er å hente mer penger i løpet av dette året. Vi teller nå 12 fulltidsansatte.
Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.
Hør også vår seneste podcast med softwarepioner og solgründer Jon Bøhmer i Kyoto Group – en reise fra Brumunddal til Nairobi. Som 19-åring gründet han det som skulle bli software-suksessen Scala. Og innen han var 25 år hadde han solgt fem millioner disketter til Amiga-eiere verden over og hadde funnet opp noe som lignet på internett seks år før internett. I denne podcasten forteller han om tech-eventyrene på 80- og 90-tallet.
I 2008 solgte han både selskaper og hus i Norge for å flytte til Afrika med sin kenyanske kone, og gründet energistartupen Kyoto Group. Nå skal teknologien tørke te på storskala produksjonsanlegg i Kenya. Her gir han sine beste tips til hvordan man lykkes i Afrika, de største utfordringene og hvordan man bør tenke. Ikke bare til gründere, men også til norske myndigheter.
Hør hele podcasten med Jon Bøhmer på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».