Google Pay lanseres i Norge. Foto: Pawel-Czerwinski / Unsplash
Google Pay lanseres i Norge. Foto: Pawel-Czerwinski / Unsplash

Google-topp fikk millionfallskjerm etter metoo-gransking

Publisert Sist oppdatert

Tidligere Google-topp Amit Singhal fikk utbetalt 35 millioner dollar i sluttpakke da han i 2016 ble tvunget til å gi seg som følge av en trakasseringssak.

Opplysninger om sluttpakken ble mandag gjort kjent som en del av aksjonærenes søksmål mot teknologigiganten. Singhal fikk to ganger utbetalt 15 millioner dollar og minst 5 millioner dollar som en del av en separasjonsavtale.

Singhal skal ha befølt en kvinnelig Google-ansatt, har tre kilder tidligere uttalt til New York Times. En Google-gransking konkluderte med at kvinnens anklager er troverdige. Singhal benektet anklagene. I 2017 uttalte han til nyhetsbyrået AP at han aldri har blitt anklaget for trakassering og at han selv valgte å forlate Google.

Google sier de er kjent med opplysningene i søksmålet, og at de har gjort endringer for å føre en hardere linje mot seksuell trakassering.

Aksjonærene som fører søksmålet, framholder at styret i Googles morselskap Alphabet har en plikt til å beskytte selskapets medlemmer og aksjonærer mot risiko og omdømmetap.

I stedet har styret utbetalt store sluttpakker til mannlige topper som er anklaget for upassende oppførsel, noe som har medført omdømmetap for selskapet, ifølge aksjonærene.

Powered by Labrador CMS