MINVOICE: (f.v) Sonni Christine Jakobsen (CEO), Kjersti Regine Westeng (CCO), Erik vasaasen (CFO), Stian Strandem (CTO). FOTO: Lucas Weldeghebriel
MINVOICE: (f.v) Sonni Christine Jakobsen (CEO), Kjersti Regine Westeng (CCO), Erik vasaasen (CFO), Stian Strandem (CTO). FOTO: Lucas Weldeghebriel

Fintech-startup får med kjent mobilgründer på laget

Publisert Sist oppdatert

Seriegründer skal hjelpe fintech med å vokse

Nadir Nalbant har startet to mobilselskap med suksess. Det første, Sense, ble solgt til Chess i 2005. Det andre, Hello, har Altibox kjøpt seg inn i for 50 millioner kroner.

Nå bretter han opp skjorteermene og kaster seg inn i liten fintech-startup som vil lage et nytt fakturasystem.

–Vi er veldig fornøyd med at Nadir går inn som operativ mentor i mInvoice, sier gründer og daglig leder Sonni Christine Jakobsen til Shifter.

Nalbant vil ifølge Jakobsen motta opsjoner for arbeidet, men hun vil ikke oppgi hvor mye eller hva som ligger i avtalen.

Shifter har ikke lykkes med å få en uttalelse fra Nalbant.

Klekket ut på BI

Ideen til mInvoice ble født mens Jakobsen gikk på et masterprogram i forretningsutvikling og innovasjon på BI i fjor.

–Jeg hadde aldri tenkt jeg skulle bli gründer. Jeg hadde en kjempebra jobb som var godt betalt, men jeg bestemte meg for å satse i sommer, sier Jakobsen, som allerede har mottatt støtte fra Innovasjon Norge i to faser.

mInvoice er en digital fakturaformidlingskanal fra bedrifter til forbrukere. Bedrifter kan sende fakturaer via mInvoice rett til kunden, hvor vedkommende kan gjøre opp regningene og selv velge hvilken konto pengene skal tas fra.

Resultatet for forbruker er at alle regninger havner i en enkelt liste på telefonen din og hvor du kan huke av for hvem du vil betale.

–Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg med BankID en gan, og etter det trenger du helt enkelt en pinkode eller bruke fingeravtrykksleseren for å betale regninger, sier hun, og viser frem en demo-app med en liste med fakturaer som hun betaler ved å klikke på dem.

Ukjent millionbeløp

Jakobsen forteller at de allerede har to investorer på plass som vil investere et ukjent millionbeløp og at selskapet er verdsatt til 20 millioner kroner.

–Hvem er investorene?

–Det kan jeg ikke si ennå, sier hun.

–Hvordan vil dere tjene penger på løsningen?

–Det vil jeg heller ikke si av konkurransehensyn, forteller hun.

Selskapet deltok nylig på første runde hos Fintech Factory på Fornebu, og kom til finalen, men det var Enin som stakk av med seieren.